Els treballadors de l'antiga Indox signen l'ERO per facilitar l'entrada d'un nou inversor

El jutge ha emès un auto aquest dimecres per obrir un període d'ofertes i donar prioritat a l'inversor que aposti per subrogar el màxim de llocs de treball

per ACN, Lleida, 6 de maig de 2015 a les 23:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els treballadors han decidit signar l'ERO Foto: Oriol Bosch


L'assemblea de treballadors de Incryen, l'antiga Indox de Tàrrega, han acordat aquest dimecres a la tarda signar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per tal de facilitar així l'entrada d'un nou inversor i reflotar l'empresa. El president del comitè d'empresa, Carles Asensio, ha explicat que hi ha diverses empreses interessades però la que millor oferta presenta és una amb arrels catalanes que s'ha interessat pel producte que s'ha fet sempre a Indox i planteja subrogar entre 55 i 60 treballadors dels més de 180, que no anirien al carrer.


El jutge que porta el cas ha emès un auto per obrir un període d'ofertes i afavorir la que més llocs de treball conservi. Segons Asensio tancar l'ERO amb acord ''facilitarà molt'' el pas perquè entrin inversors i ara es pot fer amb un ''compromís'' que no hi era fa una setmana, és a dir, que l'empresa que entri subrogui contractes dels treballadors actuals. Això es traduirà en què no hi haurà acomiadaments massius de tota la plantilla. Segons Asensio hi ha dues empreses interessades que volen obrir amb 60 treballadors i recentment també n'ha aparegut una de xinesa que ofereix bones condicions. Segons com ''cristal·litzin'', ha dit, fins i tot es podria arribar a doblar aquesta xifra de treballadors que podrien continuar treballant a Tàrrega.

Per Asensio això representaria que l'expedient no sigui de totalitat ''encara que estigui plantejat així''. Ha remarcat que aposten perquè a Tàrrega hi hagi indústria i empresa, amb 60 o 70 treballadors, tot i que ''malauradament'' hi haurà gent que haurà d'anar al carrer.

D'altra banda, Asensio ha comentat que ahir dimarts van anar al Parlament per reunir-se amb la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, i amb altres diputats de diferents formacions polítiques. Ha dit que els van demanar compromís i suport, tal com ja els van manifestar fa unes setmanes en una trobada a Tàrrega. També els van recordar el compromís ''d'acompanyar l'inversor amb uns diners'' i els van demanar que no es fessin enrere en aquest aspecte ja que ''no pot ser que es doni prioritat a un inversor o altre''. Asensio ha remarcat que no volen que la Generalitat ''es casi'' amb ningú.

La signatura de l'acord per l'ERO està prevista per demà a Barcelona amb totes les parts implicades.

 

 

Participació