Lleida homenatja el professor lleidatà mort en un institut de Barcelona

Han fet un minut de silenci, han escrit missatges de record i han encès espelmes per donar l'últim adéu a Abel Martínez Oliva

ACN
05 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de maig a les 0:06h
Desenes de persones han recordat Abel Martínez
Desenes de persones han recordat Abel Martínez | Laura Cortés

Sota el lema '+ Educació = - Violència' unes 400 persones s'han concentrat aquest dimarts a les set del vespre a la plaça Paeria de Lleida per retre homenatge a l'Abel Martínez Oliva, el professor lleidatà mort el passat 20 d'abril a causa de l'agressió d'un alumne de 13 anys a l'Institut Joan Fuster de Barcelona.

Durant l'acte, convocat pels companys de l'Abel, s'han pogut escriure missatges de record i condol en un gran mural a la paret, s'ha fet un minut de silenci i s'han encès espelmes per donar-li un últim adéu. D'entre els assistents hi havia mestres i amics de l'Abel així com professors i companys de l'Institut de Barcelona on va impartir les seves últimes classes.El representant del col·lectiu docent i professor de secundària, Hugo Alarcón, ha explicat que han convocat aquesta concentració per fer un homenatge a l'Abel i perquè la societat reflexioni. "Alguna cosa ha canviat i hem de prendre mesures perquè no torni a passar", ha dit.

Per Alarcón, si hi hagués més recursos al centres a nivell psicopedagògic i de personal docent, aquestes situacions es podrien detectar amb més facilitat i per tant, es podrien evitar; perquè "una persona no pensa en fer aquesta atrocitat d'avui per demà", opina.

"Estem indignats, tristos i ens sentim impotents davant d'aquesta barbaritat. Ens sentim sols, destrossats i sense recolzament. Ja res no tornarà a ser el mateix", ha dit Alarcón davant dels presents. A més d'Alarcón, també han dirigit unes paraules al públic assistent qui va ser un dels professors de l'Abel així com una companya de l'Institut Joan Fuster de Barcelona.

L'acte ha comptat amb desenes de persones encenent espelmes davant els murals on es podien llegir mostres de suport a familiars i amics de l'Abel així com missatges de rebuig a la violència. Per finalitzar s'ha fet un minut de silenci que ha acabat amb un aplaudiment intens per part dels presents.