Roberto Fernández repetirà com a rector de la Universitat de Lleida

L'actual rector s'ha imposat a Ramon Canela amb el 50,7% dels vots

per Redacció, Lleida, 5 de maig de 2015 a les 20:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida Foto: Laura Cortés


El catedràtic d'Història Moderna Roberto Fernández ha estat reelegit rector de la Universitat de Lleida (UdL) en les eleccions que s'han dut a terme aquest dimarts. Fernández ha obtingut el 50,6% del vot ponderat, respecte el 37,9% del catedràtic de Química Ramon Canela, que també optava al càrrec. Roberto Fernández s'ha imposat entre el col·lectiu del professorat doctor i en la resta de personal acadèmic, mentre Canela ho ha fet entre l'estudiantat i el Personal d'Administració i Serveis (PAS). La participació ha estat una mica inferior a les eleccions a rector del 2011, en què es va situar entorn del 25%.


Roberto Fernández repetirà com a rector de la UdL quatre anys més després d'haver obtingut el 50,6% del vot ponderat en les eleccions d'aquest dimarts, xifra que ha evitat, per poc, la celebració d'una segona volta en haver obtingut un dels candidats més del 50% del sufragi ponderat. Fernández s'ha endut 962,16 vots ponderats, respecte els 720,51 que ha obtingut Canela.  

Per col·lectius de la comunitat universitària amb dret a vot, Fernández s'ha imposat entre el professorat doctor i en la resta de personal acadèmic, amb el 59,09% i el 51,64% del vot ponderat, respectivament, davant del 26,78% i el 39,92% obtingut per Ramon Canela. En canvi, aquest darrer ha rebut un major suport entre l'estudiantat i el PAS, amb un 55,25% i el 46,97% del vot ponderat, respecte el 38,89% i el 36,62% obtingut per Fernández entre aquests dos col·lectius.    

Quant a la participació des de la Junta Electoral s'ha informat que ha estat lleugerament inferior que al 2011, en què va ser d'entorn el 25%, tot i que no han concretat la dada ponderada global de les eleccions celebrades aquest dimarts. Per col·lectius, la participació ha estat del 75,12% entre el professorat doctor; del 40,69% entre la resta de personal acadèmic; de l'11,39% entre l'estudiantat; i en el PAS ha estat del 79,52%.  

Vot ponderat


Cal tenir en compte que, tot i que qualsevol membre de la comunitat universitària de la UdL podia exercir el seu dret a sufragi, no tots els vots valen igual ja que les eleccions a rector es basen en un sistema de vot ponderat. Així, el del professorat doctor representa el 51%; el de la resta de personal acadèmic, el 13%; el de l'estudiantat, el 26%; i el del personal d'administració i serveis, el 10%. Estaven cridades a les urnes les 10.162 persones que conformen la comunitat universitària de la UdL. La proclamació oficial del rector tindrà lloc el 13 de maig.

Fernández emplaça Canela a trobar-se per analitzar la incorporació d'alguna de les propostes de la seva candidatura

Un cop coneguts els resultats, el vencedor de les eleccions a rector de la Universitat de Lleida ha volgut felicitar al conjunt de la comunitat universitària perquè "un cop més la UdL ha demostrat tenir un personal i professionals molt implicats i amb un gran compromís amb la institució" i també a l'equip de persones que li han donat suport "per continuar la tasca que fa quatre anys van endegar perquè la UdL continuï sent una universitat d'excel·lència com ja és actualment".

 

Participació