Roberto Fernández repetirà com a rector de la Universitat de Lleida

L'actual rector s'ha imposat a Ramon Canela amb el 50,7% dels vots

Redacció
05 de maig del 2015
Actualitzat el 06 de maig a la 1:29h
Fernández ha guanyat amb el 50,7% dels vots
Fernández ha guanyat amb el 50,7% dels vots | Salva Miret

Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida Foto: Laura Cortés


El catedràtic d'Història Moderna Roberto Fernández ha estat reelegit rector de la Universitat de Lleida (UdL) en les eleccions que s'han dut a terme aquest dimarts. Fernández ha obtingut el 50,6% del vot ponderat, respecte el 37,9% del catedràtic de Química Ramon Canela, que també optava al càrrec. Roberto Fernández s'ha imposat entre el col·lectiu del professorat doctor i en la resta de personal acadèmic, mentre Canela ho ha fet entre l'estudiantat i el Personal d'Administració i Serveis (PAS). La participació ha estat una mica inferior a les eleccions a rector del 2011, en què es va situar entorn del 25%.


Roberto Fernández repetirà com a rector de la UdL quatre anys més després d'haver obtingut el 50,6% del vot ponderat en les eleccions d'aquest dimarts, xifra que ha evitat, per poc, la celebració d'una segona volta en haver obtingut un dels candidats més del 50% del sufragi ponderat. Fernández s'ha endut 962,16 vots ponderats, respecte els 720,51 que ha obtingut Canela.  

Per col·lectius de la comunitat universitària amb dret a vot, Fernández s'ha imposat entre el professorat doctor i en la resta de personal acadèmic, amb el 59,09% i el 51,64% del vot ponderat, respectivament, davant del 26,78% i el 39,92% obtingut per Ramon Canela. En canvi, aquest darrer ha rebut un major suport entre l'estudiantat i el PAS, amb un 55,25% i el 46,97% del vot ponderat, respecte el 38,89% i el 36,62% obtingut per Fernández entre aquests dos col·lectius.    

Quant a la participació des de la Junta Electoral s'ha informat que ha estat lleugerament inferior que al 2011, en què va ser d'entorn el 25%, tot i que no han concretat la dada ponderada global de les eleccions celebrades aquest dimarts. Per col·lectius, la participació ha estat del 75,12% entre el professorat doctor; del 40,69% entre la resta de personal acadèmic; de l'11,39% entre l'estudiantat; i en el PAS ha estat del 79,52%.  

Vot ponderat

Cal tenir en compte que, tot i que qualsevol membre de la comunitat universitària de la UdL podia exercir el seu dret a sufragi, no tots els vots valen igual ja que les eleccions a rector es basen en un sistema de vot ponderat. Així, el del professorat doctor representa el 51%; el de la resta de personal acadèmic, el 13%; el de l'estudiantat, el 26%; i el del personal d'administració i serveis, el 10%. Estaven cridades a les urnes les 10.162 persones que conformen la comunitat universitària de la UdL. La proclamació oficial del rector tindrà lloc el 13 de maig.

Fernández emplaça Canela a trobar-se per analitzar la incorporació d'alguna de les propostes de la seva candidatura

Un cop coneguts els resultats, el vencedor de les eleccions a rector de la Universitat de Lleida ha volgut felicitar al conjunt de la comunitat universitària perquè "un cop més la UdL ha demostrat tenir un personal i professionals molt implicats i amb un gran compromís amb la institució" i també a l'equip de persones que li han donat suport "per continuar la tasca que fa quatre anys van endegar perquè la UdL continuï sent una universitat d'excel·lència com ja és actualment".