Lleida recorda les víctimes del nazisme amb motiu del 70è aniversari de l'alliberament de Mauthausen

La ciutat ha dut a terme una ofrena floral i una lectura de poemes al monument ubicat al cementiri municipal

ACN
05 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:38h
Lleida ha recordat les víctimes del camp de Mathausen
Lleida ha recordat les víctimes del camp de Mathausen | ACN

La ciutat de Lleida ha recordat aquest dimarts les víctimes del nazisme amb motiu del 70è aniversari de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen amb un acte d'homenatge i una ofrena floral al monument de record a les víctimes situat al cementiri municipal. L'acte ha comptat amb la participació de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president de l'Amical de Mauthausen, Josep San Martin, la filla del deportat Enric Curià, Maria Teresa Curià, i el cap de l'oposició a la Paeria, Joan Ramon Zaballos, juntament amb diversos professors i estudiants dels centres educatius Manuel de Montsuar, Josep Lladonosa i INS Ronda, que han llegit poemes i han ofert una ofrena de flors.

Àngel Ros ha reivindicat la importància de celebrar aquests actes de record en homenatge a les persones i famílies que van viure i van patir els camps de concentració i ha instat la ciutadania perquè "els valors de la llibertat, la tolerància, la democràcia i la convivència siguin fonamentals en la societat d'avui en dia". El president de l'Amical de Mauthausen ha recordat que són ja 70 anys de compromís per un "mai més", perquè no es torni a repetir tot el que va passar en els diferents camps de concentració.   

Per la seva part, Joan Ramon Zaballos ha explicat que Lleida estarà representada aquest diumenge en els actes institucionals que es faran a Mauthausen per commemorar el 70è aniversari de l'alliberament del camp de concentració. "Recordar el que va passar és una obligació política, social i personal perquè tot el que va passar no torni a repetir mai més", ha afirmat el cap de l'oposició.