La Junta Electoral obliga a treure l'estelada de l'Ajuntament de Tàrrega a instàncies del PSC

L'equip de govern assegura que ha tret la bandera només per imperatiu legal

per Àlvar Llobet, Lleida | 5 de maig de 2015 a les 12:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'estelada estava penjada al balcó des de feia anys


El PSC de Tàrrega ha denunciat aquest dilluns davant la Junta Electoral l'estelada que estava penjada al balcó del consistori i ha demanat la seva retirada. Aquesta petició ha estat acceptada per l'organisme electoral, que ha obligat a l'equip de govern del municipi a retirar la bandera que des de fa anys lluïa a l'ajuntament.


Fonts de CiU asseguren que la retirada de la bandera s'ha fet únicament per l'imperatiu legal que marca la Junta Electoral. Així, l’Ajuntament de Tàrrega manifesta que acata el requeriment per evitar que l’edifici de la Casa Consistorial pugui ser impugnat com a col·legi electoral dels comicis municipals del proper 24 de maig.

L'Ajuntament ha de ser neutral durant la campanya electoral, diu el PSC


Per la seva banda, el candidat del PSC a l’alcaldia de Tàrrega, Silveri Caro, ha destacat que “com a demòcrates, respectem totes les banderes i símbols identitaris, que són representatius d’una societat diversa, però entenem que l’edifici del consistori és un espai públic i alhora col·legi electoral i, per aquest motiu, en període electoral, s’ha de vetllar per la neutralitat política”.
 

L'Ajuntament de Tàrrega, sense l'estelada aquest matí

 

Participació