Multa de 100 euros per als acusats d'ocupar la Sala Europa de Lleida

Se'ls ha condemnat per una falta de coaccions i se'ls ha absolt dels delictes d'usurpació i danys

ACN
04 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:03h
Diversos joves s'han concentrat davant dels jutjats
Diversos joves s'han concentrat davant dels jutjats | Laura Cortés

Els tres joves acusats d'ocupar l'antiga Sala Europa el febrer de 2012 han acceptat pagar una multa de 100 euros cadascun per una falta de coaccions. Finalment, la fiscalia ha retirat l'acusació pels delictes d'usurpació i danys que demanava inicialment i pels quals reclamava una indemnització d'uns 30.000 euros entre tots tres. El judici ha tingut lloc aquest dilluns al matí al jutjat penal número 3 de Lleida.

Abans d'iniciar-se la vista, una vintena de joves s'han concentrat a les portes del jutjat per donar suport als tres joves encausats. Cinc d'ells han intentat desplegar una pancarta des de dalt de l'ascensor de la Seu Vella però els Mossos d'Esquadra els ho han impedit. L'acusació particular representada pel propietari de l'antiga Sala Europa ja va retirar la denúncia contra els tres joves que aquest dilluns havien de ser jutjats justament per haver ocupat aquest immoble situat al carrer Governador Montcada de Lleida.

El judici, per tant, ha tirat endavant només amb l'acusació de la fiscalia. El ministeri fiscal, però, que inicialment demanava que els joves fossin condemnats a pagar uns 30.000 euros entre els tres pels delictes d'usurpació i danys, finalment ha rebaixat la petició fins als 300 euros (100 cadascun) per una falta de coaccions. Els tres joves han reconegut els fets i han acceptat la pena.

Segons Ares Masip, membre del Casal de Joves, aquesta acceptació, però, s'ha fet per evitar un càstig major. Tot i això considera que la condemna segueix sent injusta, perquè cap dels tres joves encausats, defensa, van fer res. "Van ser tres caps de turc", assegura, però "no ens podíem arriscar a pagar 30.000 euros, perquè s'hauria ofegat el projecte del casal", ha lamentat. Masip també ha lamentat el gran desplegament policial que han fet els Mossos d'Esquadra davant els jutjats, amb una vintena d'agents. Els Mossos han impedit que cinc joves despleguessin una pancarta i segons Masip, els han identificat.

L'antiga Sala Europa (situada al número 7 de carrer Governador Montcada) va ser ocupada el febrer del 2012. El propietari va interposar una denúncia i el 7 de desembre del mateix any agents de la Guàrdia Urbana van procedir a desallotjar i precintar l'edifici. No es va fer cap detenció però el procés penal va continuar fins a aquest dilluns.