Ros va carregar a la Paeria un cap de setmana en un luxós palauet de Mallorca, segons «El Mundo»

El paer en cap hauria passat al consistori despeses personals com regals a la seva esposa o un sopar a Casa Irene, a la Val d'Aran

À.Ll
04 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:22h
Ros durant el ple extraordinari
Ros durant el ple extraordinari | Laura Cortés

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va carregar a la Paeria un cap de setmana en un palauet del segle XVI de cinc estrelles a Mallorca. El diari el Mundo ha desvelat aquest dilluns diverses factures que el paer en cap va fer passar com a despeses del consistori i que serien personals.

Entre aquestes factures es trobaria aquest viatge a Mallorca amb la seva esposa en motiu de la possessió de Javier Salinas com a bisbe de Mallorca després del seu pas per Lleida. En total, diu el rotatiu, 520,40 euros per dos nits. A més d'això, Ros va cobrar una dieta de 175 euros en aquest viatge, que es va fer de l'11 al 13 de gener de 2013.

En les factures que s'han fet públiques també s'hi veu un sopar per a vuit persones a Casa Irene, un dels restaurants de més prestigi de la Vall d'Aran, que també va ser carregat al consistori com a despeses de funcionament. La trobada es va fer el 7 de desembre de 2008 i va costar 351,89 euros. La Paeria justifica aquest sopar ja que, hores abans, Ros havia presentat el nou palau de congressos de Lleida a Vielha.

La informació també assegura que el consistori lleidatà també va pagar despeses de desplaçaments a familiars de Ros i rams de flors a la seva esposa i a la diputada Teresa Cunillera. Segons fonts de la Paeria, aquestes persones formen part de la llista d'aniversaris assenyalats.