Èxit de públic a la Fira de Titelles, que omple tots els espectacles

L'esdeveniment també és un punt de trobada per a professionals i programadors del sector

ACN
02 de maig del 2015
Actualitzat a les 20:16h
Un espectacle amb molta expectació
Un espectacle amb molta expectació | Estela Busoms

La 26a Fira de Titelles de Lleida omple carrers, places i espais tancats d'exhibició amb públic de totes les edats que no es vol perdre una de les cites culturals més importants que acull la capital del Segrià. Un esdeveniment pensat per als espectadors però també per ser punt de trobada dels professionals i programadors del sector.

Precisament perquè la Fira de Titelles és un mercat de compra-venda d'espectacles és tan important que presenti estrenes absolutes. Aquest any són quatre, a banda d'altres que s'han vist per primera vegada a l'estat espanyol o a Catalunya. Fins demà diumenge s'han programat en total 68 actuacions de 23 companyies.El bon temps acompanya i els espectacles de carrer estan plens. Però també ho estan els de pagament. De les més de 30 d'actuacions programades per avui i demà només queden entrades per a una desena.

Les estrenes absolutes són 'En Patufet', espectacle infantil creat pels organitzadors, el Centre de Titelles de Lleida, i que compta amb una intèrpret de la llengua dels signes. També es pot veure per primera vegada 'Lo Carrofil', de la companyia Efímer i destinat a públic familiar. Cal destacar que la recaptació que es reculli d'aquest espectacle es destinarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

Les altres estrenes absolutes són 'Mrs. Brownie', de Teatre Nu, per a públic juvenil, i el 'El viatge', de Tombs Creatius Cia. d'Arts de Carrer. La varietat de la programació atreu cada any centenars d'espectadors que no es volen perdre una fira que ara aspira a ser reconeguda com a estratègica per la Generalitat, igual com ja ho és la Fira de Teatre de Tàrrega. A més, 'El Viatge' és la primera coproducció del certamen, una de les novetats d'aquest any amb la qual es vol promoure les noves creacions. A més hi ha 4 estrenes a Catalunya, com la de 'Giuseppe y Peppina', i 8 estrenes a l'Estat.

Importància de les novetats

El codirector de la Fira, Oriol Farre, ha destacat precisament la importància de presentar novetats que atreguin els professionals i els programadors. "Cal remarcar aquest vessant de mercat, els programadors vénen a visionar espectacles per incloure'ls als seus respectius festivals i si no els oferim coses que no hagin vist abans no vindran", ha comentat. Hem de cuidar el vessant de la festa popular pel públic en general però la compravenda d'espectacles és igualment important, ens interessa molt que les produccions presentades al programa de la Fira de Titelles de Lleida després es puguin veure a festivals d'aquí i internacionals", ha afegit.