Arrenca la Fira de Titelles de Lleida amb la participació de 23 companyies

L'organització treballa per obtenir el reconeixement de fira estratègica per part de la Generalitat amb vista a l'edició de 2016

ACN
01 de maig del 2015
Actualitzat a les 21:22h
Un dels espectacles que s'han celebrat avui
Un dels espectacles que s'han celebrat avui | Oriol Bosch

Ja està en marxa des d'aquest divendres al matí la 26a edició de la Fira de Titelles de Lleida que enguany compta amb la participació de 23 companyies. Fins el proper diumenge, Lleida comptarà doncs amb els espectacles que oferiran en diferents escenaris i espais a l'aire lliure de la ciutat, 68 actuacions en total de les quals 4 són estrenes absolutes. La fira potencia enguany el seu paper de plataforma de mercat per als professionals dels titelles i les arts escèniques.

A més, l'organització treballa per obtenir el reconeixement per a l'edició 2016 de fira estratègica per part de la Generalitat, com ja tenen altres certàmens com la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega. Un dels espectacles que s'han pogut veure aquest divendres a la tarda és el dels madrilenys El Retablo, 'Giuseppe y Peppina', que s'ha estrenat a Catalunya. Narra la història d'aquests dos personatges que treballaven en un circ que va tancar per culpa de la guerra i llavors van decidir recórrer camins i places amb un espectacle únic al món. L'obra vol ser un emotiu homenatge a tots els espectacles ambulants que han anat de poble en poble transportant moments de felicitat, esperança i il·lusió.

Amb un pressupost de 170.100 euros que ha crescut per primera vegada en 7 anys, el certamen acull l'estrena absoluta de 4 espectacles: 'Mr. Brownie' de Teatre Nu; 'Lo Carrofil' d'Efímer; 'El Viatge' de Tombs Creatius, i 'En Patufet' del Centre de Titelles de Lleida. A més hi ha 4 estrenes a Catalunya com la de Giuseppe y Peppina, i 8 estrenes a l'Estat.

Com a curiositat la Fira ha programat un espectacle especialment creat per a nadons d'entre 6 mesos i 2 anys anomenat 'Chios. Poesia sensorial para bebés', de Teatro de Semente, que es podrà veure demà dissabte a la tarda i diumenge al matí. També hi ha propostes específiques per a infants d'entre 3 i 8 anys i per a joves. Així mateix, els espectacles familiars mantenen un lloc destacat a la programació i es continua apostant per diversos espectacles en espais oberts.

Certificat de fira estratègica

Tal com ha explicat un dels directors de la Fira de Titelles, Oriol Ferre, enguany estan treballant per obtenir el certificat de reconeixement de fira estratègica en el camp dels titelles i les arts escèniques per part de la Generalitat. L'objectiu és potenciar encara més la seva aposta per la qualitat, per la internacionalització i el seu paper de fira de negocis en el camp dels titelles i de les arts escèniques, així com obtenir més recursos. D'aquesta manera, tal com ja passa amb la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, la Fira de Titelles es faria de manera conjunta amb la Generalitat i no aniria només a càrrec del Centre de Titelles de Lleida.