Més de mig miler de persones es manifesten a Tàrrega contra el tancament d'Indox

Els treballadors de la firma targarina valoren positivament les declaracions del jutge que apunten a un acord imminent amb un inversor per assegurar la continuïtat de l'empresa

ACN
01 de maig del 2015
Actualitzat el 02 de maig a la 1:06h
Més de mig miler persones s'han manifestat a Tàrrega
Més de mig miler persones s'han manifestat a Tàrrega | Oriol Bosch

Més de mig miler de persones s'han manifestat aquest Primer de Maig pels carrers de Tàrrega convocats pels sindicats CCOO i UGT. La manifestació ha canviat enguany els seu habitual emplaçament a Lleida ciutat per la capital de l'Urgell per tal de donar suport als treballadors de l'antiga Indox que estan afectats per un ERO.

El president del comitè d'empresa de la firma targarina, Carles Asensio, ha dit que la plantilla, de més de 180 treballadors, està ''més animada'' després de les declaracions del jutge que porta el cas en què parlava d'un acord imminent amb un inversor que ''podria quedar-se part dels treballadors sense tenir que extingir contractes''.Poc més de mig miler de persones s'ha manifestat a Tàrrega pel Primer de Maig, segons ha comptabilitzat la Policia Local de la capital de l'Urgell.
 

La manifestació ha passat per diversos carrers de Tàrrega Foto: Oriol Bosch


La tradicional marxa convocada pels sindicats s'ha traslladat a Tàrrega per donar suport als treballadors d'Indox, que estan en ple ERO. Carles Asensio no ha amagat però que estan més ''animats'' després de les declaracions que ha fet el jutge que porta el cas José Maria Fernández, sobre un possible acord amb un inversor que es podria materialitzar la setmana que ve.

Asensio però, ha dit que desconeix els detalls de l'acord ni quin volum de plantilla podria mantenir l'inversor. Ha recordat que la setmana passada van tancar amb l'administrador concursal les negociacions de l'ERO sense acord, ''perquè no hi havia res sobre la taula ni la realitat d'una nova empresa''. Ara però, ''sembla ser que s'està avançant'' i amb el marge d'una setmana, Asensio creu que si hi ha acord, els treballadors podrien canviar la decisió sobre el ''no ERO''.

Segons el president del comitè d'empresa l'inversor que ara mateix està prenent més força és un de català que és el que ha fet ''l'esforç més important'' en tota la negociació. El jutge però, vol apostar per l'oferta que conservi més llocs de treball de l'antiga Indox, ha afirmat Asensio, que també ha recordat que hi havia interessats uns italians i una altra empresa de Qatar.

De la seva part, el secretari general de CCOO a Lleida, Jaume Sellés, ha recordat que els motius de fer la manifestació del Primer de Maig a Tàrrega són ''més que evidents'', perquè si arriba a tancar hi perd el conjunt del territori. Per Sellés, la manifestació d'enguany també vol donar un missatge que no es creuen a tots aquells que diuen que la crisi ha acabat, ja que ''continua la precarietat laboral i les retallades''.

Així mateix, la secretària general de la UGT a Lleida, Núria Solé, ha remarcat que com a sindicat han d'estar allà on hi ha problemes i que ha Lleida ''no estem sobrats d'empreses com per permetre'ns que una tanqui''. Solé, ha lamentat que després de 125 anys del Primer de Maig, del que abans se'n deia explotació, ara se'n diu precarietat laboral ''amb paraules fines''.

Rebuig al consorci sanitari i record per Abel Martínez

Durant la manifestació, que ha transcorregut des de la plaça Riambau fins a la plaça Major per diferents carrers del centre, hi ha hagut consignes en contra del consorci sanitari de Lleida, exigint-ne la paralització definitiva. També s'han pogut veure cartells de suport al professor lleidatà mort per un alumne a Barcelona, Abel Martínez, i durant els parlaments se l'ha recordat, fet que ha anat precedit d'un fort aplaudiment.