Detingut a Còrdova un capellà ultra de Lleida per presumpte abús de menors

El sacerdot havia estat condemnat a la dècada dels 90 per haver format part del col·lectiu d'ultradreta Milicia Catalana

Àlvar Llobet
30 d'abril del 2015
Actualitzat el 01 de maig a les 18:06h
El capellà detingut aquest dijous
El capellà detingut aquest dijous | Parroquia San Mateo

El capellà titular de les parròquies dels municipis cordovesos de San Mateo, Fuente la Lancha i Villaralto, Ignacio M.,V, ha estat detingut aquest dijous per presumptes abusos a una nena de 10 anys després que els pares de la menor hagin denunciat els fets. El prelat viu a Villanueva del Duque, però és natural de Lleida, on va nàixer l'any 1968.

El prelat ha negat els fets davant del jutge, i segons destaca el diari ABC en la seva edició d'Andalusia, ha marxat de la localitat on viu després d'estar en el punt de mira de la investigació que ha obert la Guàrdia Civil per esbrinar si la denúncia és un cas aïllat o no.

Membre del grup d'extrema dreta Milícia Catalana i condemnat a sis anys de presó 

El sacerdot, que aquest mateix dijous ha quedat amb llibertat amb càrrecs i sobre el que pesa una ordre d'allunyament de la menor, ja va tenir diversos problemes amb la justícia durant la dècada dels 90, quan va ser condemnat a sis anys de presó per formar part de Milícia Catalana, una organització d'ultradreta desarticulada el 1991 que va actuar a Barcelona durant els darrers anys dels 80 i a qui s'atribueix l'enviament de paquets bomba a la delegació del Govern i l'atac amb pistoles als locals de "top less" i d'ambient gai.

El capellà, que té 47 anys i que es va ordenar el 2012, va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Barcelona per un delicte d'atemptat frustrat per haver enviat paquets bomba a la delegació de govern i una olla bomba en una clínica avortista.


Notícia al diari ABC el 23 de novembre de 1991