El Centre Històric de Lleida tindrà un nou passeig i un vial elevat rere la Catedral

L’actuació contempla un increment de la superfície destinada als vianants i una reducció del trànsit rodat, la incorporació d’elements vegetals i la modernització del mobiliari urbà

Redacció
30 d'abril del 2015
Actualitzat el 01 de maig a la 1:26h
L'alcalde i diversos regidors al Dipòsit del Pla
L'alcalde i diversos regidors al Dipòsit del Pla | Paeria

L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui els nous projectes de millora del Centre Històric que s’han presentat al Pla de Foment de Turisme 2015, i que contemplen, d’una banda, l’habilitació d’un nou passeig i un vial elevat suspès al mur de darrera de la Catedral, que formaran part d’un nou itinerari turístic que enllaçarà els antics barris Jueu i de la Moreria, passant pel Convent de Santa Clara, l’Antic Convent de Santa Teresa i finalitzant a l’Antic Convent del Roser.

A més a més, també es preveu una millora integral d’una de les principals entrades al barri, des del carrer Sant Martí i la zona compresa entre Prat de la Riba i Camp de Mart. L’actuació, segons la Paeria, contempla un increment de la superfície destinada als vianants i la reducció de la superfície de trànsit rodat, la incorporació d’elements vegetals com la plantació de nou arbrat i la millora de l’enllumenat públic.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que s'està "augmentant l’atractiu del Centre Històric a través de la seva rehabilitació i la seva posada en valor des d’un punt de vista cultural, turístic, patrimonial i d’atractiu comercial”.

La Paeria fa accessible per tothom el Dipòsit del Pla de l’Aigua

La Paeria ha iniciat les obres per fer totalment accessible el Dipòsit del Pla de l’Aigua, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. L’actuació de millora de l’accessibilitat consistirà en la instal·lació d’un ascensor que comuniqui les plantes baixa i soterrani, aprofitant el buit existent a la zona de les escales, ja que fins ara les escales existents són força empinades per les singulars característiques de l’edifici, un fet que dificultat que persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir i visitar d’aquest edifici emblemàtic de la ciutat.