L'Observatori ciutadà del consorci sanitari de Lleida també s'atura

La posició del Parlament en la creació d'aquest nou organisme ha estat decisiva per prendre aquesta decisió

Àlvar Llobet
30 d'abril del 2015
Actualitzat a les 18:43h
L'Obervatori es va crear al gener
L'Obervatori es va crear al gener | ACN

L'Observatori Ciutadà del Sistema Integral de Salut (SIS) Lleida Pirineu ha decidit aturar també la seva activitat que l'espera que el Parlament de Catalunya desbloquegi la situació, ara en punt mort després que la cambra catalana hagi instat aquest dijous al Govern a buscar el consens al territori per tirar endavant aquest nou ens. Presa aquesta decisió, l'Observatori ciutadà ha apuntat que ha lliurat a la Gerència Territorial de la Regió Sanitària de Lleida un informe amb les seves conclusions fins el moment de la suspensió de la seva activitat.

En aquest comunicat s'especifica les reunions que ha mantingut des del gener amb els representants de diferents institucions i entitats. En aquest sentit s'assegura que "s
i bé en totes les compareixences es posa de manifest els avantatges de sumar i optimitzar els recursos sanitaris existents en benefici d'un Sistema de Salut Públic Universal i Gratuït, també s'evidencia l’existència de posicions totalment divergents a com s’han de gestionar i coordinar aquests recursos sanitaris".

D’una banda, diu el comunicat, tal i com es visualitza des de l’administració, "seria mitjançant la fórmula de consorci. D’altra banda, i amb una total desconfiança envers la fórmula de consorci, es postula una fórmula que desenvolupi l’ICS com empresa pública, cedint la gestió de la regió de Lleida a l’ICS Territorial". 

Després de constar aquestes divergències i veure com el Parlament insta al Govern a aturar el procés de creació del Consorci Sanitari, el 16 d’abril, el Ple de l’Observatori "acorda interrompre el seguiment del procés de constitució del Consorci Sistema Integral de Salut Lleida Pirineus, fins s’hagin complert els tràmits de l ‘article 115 de la Llei 26/2010 del 3 d’agost de règim jurídic i de procediment de les administracions".