CiU talla la crisi a Tàrrega i lamenta les idees «execrables» del seu excandidat

La candidata, Rosa Maria Perelló, indica que el passat polític de Josep Maria Gili topa amb els valors de tolerància, integració, democràcia, igualtat i llibertat que CiU ha defensat | Assegura que la formació ha estat objecte d'una falta d'honestedat

Àlvar Llobet
30 d'abril del 2015
Actualitzat a les 11:25h
Perelló ha comparegut en roda de premsa aquest dimecres
Perelló ha comparegut en roda de premsa aquest dimecres | CiU

Perelló ha comparegut en roda de premsa aquest dimecres Foto: CiU


La candidata de CiU a Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha explicat aquest dimecres els motius que han portat la candidatura a expulsar Josep Maria Gili, el setè candidat de la llista. Després que NacióLleida revelés que Gili havia participat activament en la campanya de les eleccions europees del 2009 pel partit neonazi Movimiento Social Republicano, la formació targarina ha decidit fer-lo fora, i ho ha fet amb arguments molts durs contra l'excandidat.

La líder del partit ha assegurat, després de l'executiva extraordinària, que CiU ha estat objecte d'una manca d'honestedat, alhora que ha lamentat que els membres de la llista hagin compartit espai electoral amb una persona capaç de defensar idees "execrables". En aquest sentit, Perelló ha indicat que "l'orientació ideològica d'aquest partit converteix la vinculació d'en Josep Maria Gili en quelcom no només reprobable des del punt de vista de l'ètica política, sinó també absolutament incompatible amb els valors de tolerància, integració, democràcia, igualtat i llibertat que CiU ha defensat durant gairebé 40 anys d'existència".

Per aquest motiu, "s'ha pres la decisió d'expulsar Josep Maria Gili de la candidatura que concorrerà a les properes eleccions municipals". Perelló assegura que "tots els membres de la llista que CiU posa a disposició de la ciutat rebutgem de forma inequívoca qualsevol manifestació d'intolerància, xenofòbia o apologia de l'extremisme. I, en conseqüència, condemnem la vinculació de Josep Maria Gili amb el Movimiento Social Republicano, siguin quins siguin els motius i els arguments que van donar lloc a tal vinculació".