Josep Maria Gili, sobre el seu passat a Plataforma per Catalunya: «Tots tenim dret a equivocar-nos»

El candidat de CiU diu que es va precipitar fent-se militant de la formació d'Anglada i assegura que no va saber que formava part de la llista neonazi MSR per les europees del 2009

Josep Maria Gili, candidat de CiU a Tàrrega
Josep Maria Gili, candidat de CiU a Tàrrega
Redacció
28 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:06h

El setè candidat de la llista de CiU a Tàrrega, Josep Maria Gili, ha tramès aquest dimarts un comunicat on aclareix els seus vincles passats amb partits xenòfobs i neonazis després que NacióLleidaes fes ressò de les seves relacions amb Plataforma per Catalunya i Moviment Social Republicà. En el text, Gili assegura que es va "precipitar" fent-se militant del partit d'Anglada, ja que en un primer moment pensava "que aquest partit abordaria el tema de la immigració amb coherència i sentit comú, però de seguida vaig adonar-me que no era així i vaig donar-me de baixa".

En aquest sentit, Gili destaca que "tan sols 5 mesos després d’haver estat escollit regidor l’any 2007 i sense haver participat mai en cap acte, vaig abandonar Plataforma per Catalunya. Això em va suposar passar a ser regidor no-adscrit i tenir forts enfrontaments amb el líder de PxC, Josep Anglada".

Diu que la inclusió a les llistes de MSR es va fer sense la seva voluntat

Sobre el vincle amb MSR, partit neonazi, assegura que la seva inclusió a les llistes "va fer-se sense el meu consentiment ni permís; de fet, no vaig saber que aquest "partit" havia utilitzat el meu nom fins un any més tard. Aprofito per condemnar, des d'aquí i amb tota fermesa, que les lleis electorals encara permetin que formacions racistes i xenòfobes es presentin en unes eleccions.

Gili tanca el comunicat assegurant que creu "en la igualtat d'oportunitats i penso que tothom ha de gaudir dels mateixos drets sigui d' on sigui i vingui d’ on vingui" i reclama el dret a errar: "Crec que tots tenim dret a equivocar-nos alguna vegada a la vida i també tenim dret a reconduir allò que no hem fet bé".