Amanida d'aranja, endívies i gambes

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

990_1429890852Amanida_daranja,_endvies_i_gambes
990_1429890852Amanida_daranja,_endvies_i_gambes
Dolors Mateu
24 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:58h

Aquest tipus d’amanida sempre queda bé a taula, perfecta per celebracions o simplement per animar la taula del diumenge.
 
Ingredients per a 4 persones:
2 aranges de bona mida
3 endívies
Uns créixens
30-32 gambes pelades cuites grans
sèsam negre
Salsa suau amb mostassa (aquí)  
 
Partiu les aranges per la meitat, traieu-ne la polpa i guardeu el suc que deixi anar.
Talleu aquesta polpa a trossets.
Netegeu les endívies i els créixens, talleu les primeres a trossos petits.
Partiu la majoria de les gambes, guardeu-ne algunes de senceres per decorar.
 
Ompliu les aranges buides amb les endívies, l'aranja trossejada, les gambes i els créixens.
Repartiu la salsa , a la que heu afegit el suc d’aranja que teníeu reservat , per sobre de les aranges farcits i tirem unes llavors de sèsam negre. Servir fred.
 
NOTA: Si no trobeu aranges grans emprar una de  petita per persona.
** Si no tenim sèsam negre es pot posar llavors de rosella, o res, només és per aportar color.
** La quantitat de salsa és al vostre gust.
** Si tenim tots els ingredients a la nevera, com triga poc a fer-se aquesta "amanida" ens la podem prendre fresca.
** El suc d'aranja que hem reservat el barregem amb unes 10 cullerades de salsa suau de mostassa barrejant bé.
** Per elaborar la salsa de mostassa teniu la recepta en aquest enllaç: http://blogdecuina.blogspot.com.es/2012/05/salsa-suave-con-mostaza.html
Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients sena sense gluten.