«Adiós muchachos»

La Paeria celebra el darrer ple de la legislatura marcat per l'emotivitat dels comiats de regidors històrics com Miquel Padilla i l'adéu de Marta Camps | Bea Obis, de CiU, i Oriol Yuguero, del PSC, han fet saltar les llàgrimes amb els seu discursos | Àngel Ros destaca l'alt nivell de consens en matèria social que s'ha aconseguit en els darrers anys

Àlvar Llobet
24 d'abril del 2015
Actualitzat el 25 d'abril a les 4:46h
Ros s'ha emocionat durant el ple
Ros s'ha emocionat durant el ple | Àlvar Llobet

Punt i final. La Paeria ha celebrat aquest divendres el darrer ple de la legislatura, on han aflorat les emocions més personals que han saltat les llàgrimes d'aquells que marxen i dels que, previsiblement, tornaran el 13 de juny. La d'avui ha estat una sessió molt humana, sobretot en la darrera hora, quan molts dels edils que no repetiran han pres la paraula per recordar i fer constar els agraïments en acta.

Ha parlat el regidor del grup mixt Xema Solé Solà, que ha assegurat en broma que no descarta un dia ser alcalde de Lleida, i ho ha fet també una emocionadíssima Bea Obis, de CiU, que ha renunciat a acompanyar Toni Postius en el seu intent d'assalt a l'alcaldia. La regidora no ha contingut l'emoció quan ha parlat de la seva família i dels seus companys de partit. Un d'ells, Miquel Padilla, també ha fet avui la seva darrera intervenció en un ple municipal després de 24 anys com a paer de la ciutat: "Sempre he intentat fer el bé per aquest poble i em sento molt orgullós d'haver-lo representat durant aquests anys" ha dit el líder d'Unió, que ha tancat a ritme de bolero: "Adiós muchachos, compañeros de vida!". Aplaudiments a la sala. Àngel Ros s'ha resistit però a aquest comiat; "Padilla no em deixi! i ara amb qui competiré per arribar penúltim als llocs?".
 

Camps ha defensat la vocació de servei que han de tenir els polítics Foto: Àlvar Llobet


Ros, tendre amb Yuguero, gèlid amb Camps

Hi ha hagut intervencions també a la bancada socialista. Als agraïments de Neus Brocal i de Josep Barberà s'hi han sumat les paraules emocionades d'Oriol Yuguero, que han fet saltar les llàgrimes del mateix alcalde, tan tendre amb el regidor com gèlid al donar la paraula a Marta Camps. La regidora ha fet un cant a la vocació de servei que han de tenir els polítics lluny del "cofoisme i l'autosatisfacció", i ha confiat que "la sinceritat i la rectitud s'acabin imposant" al consistori. Dards contra Ros que ha rematat parafrasejant Ana Belén: "Que el futuro no nos sea indiferente". Del grup socialista només Barberà i Arderiu han aplaudit la regidora.

Zaballos, com Hesse: "Hem fet l'impossible per arribar al possible"

També Joan Ramon Zaballos ha agafat el micròfon per dir adéu i defensar la gestió del grup municipal de CiU, "que ha actuat amb la màxima responsabilitat". Un detall; el portaveu de CiU ha començat a parlar just després que Postius sortís de la sala. L'actual alcaldable s'ha perdut el darrer discurs del ser antecessor, que ha citat Herman Hesse amb allò de "hem fet l'impossible per assolir el possible". El portaveu del PP, Joan Vilella, ha valorat per la seva banda el bon tarannà i les relacions profitoses que ha tingut amb els regidors durant aquesta legislatura.
 

Bea Obis, molt emocionada en la seva intervenció Foto: Àlvar Llobet


Finalment, l'alcalde ha agraït el treball de personal del consistori i de mitjans de comunicació i ha posat de relleu "l'alt nivell de consens en que s'ha arribat durant aquests anys en temes socials". Ros ha justificat aquesta entesa al nivell de relació personal entre els regidors, que "han pogut llimar arestes durant les reunions de juntes". Ha estat un final amable i cordial, previ a la batalla que s'albira. D'aquí un mes just, a les urnes.