El PSC de Balaguer obre l'era post-Aguilà i es conjura per la reconquesta

El líder del PSC, Miquel Iceta, presenta el nou candidat socialista de la ciutat, Carlos Garcia, que defensa una reactivació econòmica de Balaguer

Àlvar Llobet
20 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 d'abril a les 9:19h
Els membres de la llista del PSC de Balaguer
Els membres de la llista del PSC de Balaguer | Àlvar Llobet

Diversos dels membres de la llista del PSC de Balaguer Foto: Àlvar Llobet


El PSC de Balaguer aspira al sorpasso. Quatre anys després de la trompada electoral, els socialistes es presenten per recuperar allò que el 22 de maig del 2011 van perdre. Per aconseguir-ho, el partit ha presentat en societat aquest dilluns el nou cap de llista, Carlos Garcia, que ha estat acompanyat pel líder del partit, Miquel Iceta, per encetar l’etapa post-Aguilà. La sala d’actes de l’Ajuntament s’ha omplert a mitges per rebre el nou líder socialista, que ha desgranat les principals propostes del seu programa electoral, basades en un canvi de gestió que ajudi a sortir de la crisi econòmica.

“Una bona part dels locals de la ciutat estan tancats” ha dit Garcia, que ha lamentat que el 20% de la població activa de Balaguer estigui a l’atur. “L’Ajuntament ha d’aixecar la ciutat” ha dit Garcia, que ha carregat contra el govern municipal i els retards a l'hora d'aprovar els pressupostos en els darrers anys. 

Garcia ha lamentat també que els impostos ha augmentat els impostos com l'aigua un 41%, i que el consistori no ha estalviat res en els darrers quatre anys. Garcia ha indicat que el PSC de Balaguer té el principal objectiu de millorar l'economia de la ciutat. "És essencial per nosaltres que hi hagi una reactivació econòmica, i per això crearem un programa", ha dit el candidat, que ha promès ajuts als autònoms i a les empreses que vulguin contractar treballadors. 

Aguilà: "Hem tingut un mal govern, i un alcalde que no té paraula"

Ha obert l’acte l’exalcalde Miquel Aguilà, que ha carregat les tintes durament contra el govern que ha tingut Balaguer en els darrers quatre anys. “Hem tingut un mal govern dirigit per un alcalde que no té paraula i que s’ha volgut posar totes les medalles”. Aguilà s’ha mostrat convençut que la capital de la Noguera “tindrà un nou alcalde”, però ha alertat que el vot “s’ha d’anar a buscar, perquè no ve sol”. 

Iceta insisteix en defensar el caràcter local de les municipals 

Iceta ha lloat el “potent” currículum acadèmic del candidat socialista del PSC al municipi, i ha posat èmfasi en la necessitat de promocionar econòmicament Balaguer, “un referent a les terres de Lleida”. El líder socialista ha agraït la dedicació dels candidats que es dediquen de forma honesta a la política, un món, ha dit, en el qual “no és fàcil posar-s’hi perquè està molt desprestigiada”.
 

Iceta ha presentat el candidat del PSC de Balaguer Foto: Àlvar Llobet


Iceta ha insistit també en el fet que les eleccions municipals són en clau només local, i ha tornat a foragitar l’ombra de les eleccions plebiscitàries. “El tema local és el que realment importa”, ha destacat el polític socialista, que ha considerat que les formacions que parlen dels comicis locals com una avantsala de les plebiscitàries “tenen por de parlar de temes locals i han de dividir arguments”. 

El líder del PSC ha lamentat també que Catalunya hagi perdut oportunitats econòmiques en els darrers anys, i ha assegurat que els socialistes són la garantia per recuperar el potencial que té el país. Iceta ha vinculat aquest fet amb la defensa de la transparència, una condició que, segons ell, han de tenir les institucions. "Els ajuntaments han de tenir les parets de vidre" ha reblat el primer secretari socialista. 

Els membres de la candidatura del PSC a Balaguer

1. Carlos García
2. Lorena González
3. Albert Saiz
4. Mª Àngels Missé
5. Torcuato Ruiz
6. Josep Mª Lara
7. Montserrat Serra
8. Miguel Mateos
9. Maria Jordana
10. Júlia Ferrer
11. Josep Baldillou
12. Estrella Mantas
13. Honorio Luengo
14. Josefa Carmen Jiménez
15. Antoni Gómez
16. Marta Mesalles
17. Miquel Aguilà
 
Suplents:
18.  Robert Cuellas
19.  Mª Àngels Solà
20.  Manel Griñó