Mollerussa es converteix en l'epicentre del llibre infantil i juvenil de Catalunya

El sector gaudeix de molt bona salut, segons la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Reina Duarte

ACN
20 d'abril del 2015
Actualitzat a les 0:33h
Mollerussa s'ha convertit en la capital del llibre infantil i juvenil
Mollerussa s'ha convertit en la capital del llibre infantil i juvenil | Estela Busoms

El teatre l'Amistat de Mollerussa es converteix des d'aquest diumenge i fins el 30 d'abril en l'epicentre del llibre infantil i juvenil de Catalunya amb 4.500 títols exposats. El Saló arriba a la 31a edició i té com a eix temàtic la màgia. Per això ha estat el mag Selvin l'encarregat de fer l'espectacle inaugural que ha deixat bocabadats les desenes de nens i nenes que omplien la platea. Màgia i literatura aquest any en un certamen que també serveix per prendre la temperatura al sector.

Un sector que gaudeix de molt bona salut segons la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Reina Duarte. És el 13è any consecutiu que el Saló se celebra a la capital del Pla d'Urgell.El Saló aplega uns 4.500 llibres adreçats als més petits i joves, 17 segells editorial, 6 exposicions i 16 activitats entre espectacles, lectures de contes o les xerrades de 6 escriptors i il·lustradors. Enguany, la principal novetat és el canvi d'ubicació del certamen, que canvia els Pavellons Firals per 4 espais diferents del complex del Teatre l'Amistat. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que el teatre s'adequa millor a l'eix temàtic de la màgia i, alhora, ha permès destinar més recursos per poder ampliar les activitats fora de l'horari escolar.

Solsona ha insistit que "l'aposta que va fer Mollerussa fa tretze anys ha culminat i és un èxit, continuem innovant a cada edició i ens ho creiem com el primer dia". També ha tingut paraules d'agraïment la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Reina Duarte: "És una aposta amb generositat per part de Mollerussa perquè sempre ha cregut en el llibre infantil i juvenil com una eina de futur. Creiem en aquesta il·lusió, en fer futur gràcies al llibre infantil i juvenil".

Respecte a la salut de sector, Duarte ha assegurat que "les editorials que fan llibres infantils i juvenils a Catalunya són les millors i tenen un reconeixement no només en el nostre país sinó a tot el món, això s'ha de dir". Com a exemple ha posat les il·lustracions de Valentí Gubianas que es poden veure al Saló. "Porta vint anys de professionalitat i de fer les coses bé per obrir portes aquí i a tot el món. Tenim editorials, escriptors, il·lustradors i públic, que és el més important", ha afegit