Lleida, entre les ciutats catalanes que més llibres llegeixen

Amazon.es publica un rànquing amb motiu de la diada de Sant Jordi

per Redacció, 19 d'abril de 2015 a les 12:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sitges, El Masnou i Martorell (Barcelona) són les localitats catalanes que més llegeixen, segons el rànquing d'Amazon.es, que per segon any consecutiu ofereix amb motiu de la celebració de Sant Jordi. El llistat h s estat elaborat a partir de les descàrregues de llibres digitals i enviaments de paper, esbossant també una radiografia de les preferències literàries.
 

Una parada de llibres al centre de Barcelona. Foto: Marina Bou


La classificació situa per segon any consecutiu Sitges com la ciutat "més lectora", destacant a més per ser la que més guies de viatge compra i la que despunta en les categories d'autoajuda, llibres de negocis i títols relacionats amb la salut.

Després de Sitges, figuren en aquest Top Ten de Amazon.es i, per aquest ordre, El Masnou, Martorell, Cambrils, Olot, Terrassa, Igualada, Salou, Lleida i Ripollet.

Per a Koro Castellà, directora de Kindle a Espanya, aquest rànquing anual evidencia que la passió per la lectura segueix viva, que els catalans compren cada vegada més eBooks i, amb independència del format, mostren devoció per les bones històries.

Gustos i curiositats


Al seu torn, aquest llistat permet aflorar les preferències i gustos dels lectors d'aquestes poblacions i mostra, per exemple, que Ripollet és la ciutat catalana que més llibres de cuina compra.

En ciència-ficció despunten els lectors de Martorell, a qui segueixen les localitats de Sitges i Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), que malgrat no figurar al Top Ten, escala posicions en aquest gènere.

Precisament Olesa aconsegueix erigir-se amb un altre títol, el de ciutat més romàntica de Catalunya, i encapçala aquesta categoria en vendes en Amazon.es amb 'Les set veritats d'Elena', una novel·la d'amor protagonitzada per una dona de Barcelona.

 El llistat també permet descobrir que les ciutats de Manlleu (Osona) i Valls són les que mostren més interès per aprendre anglès, ja que el llibre més demandat en Amazon.es pels seus veïns ha estat un diccionari de català-anglès. Una altra curiositat de Manlleu és la seva predilecció pels clàssics, ja que el segon títol més comprat ha estat "El Quixot".

 

 

Participació