Tres municipis de Lleida guanyaran regidors, mentre que onze en perdran

Albatàrrec, Nalec i Os de Balaguer tindran dos edils de més als plenaris després de l'augment del número de persones que estan vivint en aquests municipis

À.Ll
18 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 d'abril a la 1:41h
El nombre d'habitants d'un municipi és el que marca la quantitat de regidors del plenari. Com que aquesta és una dada que va canviant en el temps, a cada contesa electoral s'ha de fer una revisió de la xifra poblacional i la seva equivalència en regidors. Per les eleccions municipals del proper 24 de maig, un total de 14 municipis de la demarcació de Lleida veuran alterats els equilibris de poder local. Són tots els pobles petits que en la seva gran majoria han anat perdent població i, per tant, també regidors.

Els municipis que han perdut població en els darrers quatre anys han estat Arsèguel, La Baronia de Rialb, la Vall de Boí, Basella, Cabanabona, Castelldans, Maldà, Maials,  els Omellons, Sant Llorenç de Morunys i Verdú. Tots aquests 11 municipis s'han quedat amb dos regidors menys, justament a l'inrevés del que passa en altres tres localitats lleidatanes, que en guanyen.

Pel mateix nombre de regidors, dos, Albatàrrec, Nalec i Os de Balaguer han ampliat el consistori gràcies a l'augment de la població. Lleida és la demarcació catalana on més moviment hi ha hagut pel que fa als reequilibris de forces als consistoris vinculats a la demografia.