Una de les obres finalistes del Premi BBVA de Teatre es podrà veure a Tàrrega

L'obra “MedeaMaterialMedea” es representarà demà al Teatre Ateneu

Redacció Osona.com
17 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:08h
Els finalistes del Premi BBVA de Teatre 2015.
Els finalistes del Premi BBVA de Teatre 2015. | Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA

Els sis espectacles finalistes de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre 2015 pugen a l’escenari de diversos teatres i espais de tot Catalunya, durant els tres caps de setmana compresos entre el 10 i el 26  d’abril. Les poblacions de Vic i Calldetenes, Valls (Alt Camp), Tàrrega (Urgell), i Berga (Berguedà) acullen les obres finalistes, escollides pel jurat d’entre 84 propostes teatrals de  companyies provinents d’arreu del país.

“Nadia”, de La Conquesta del Pol Sud, ja es va poder veure al Teatre Principal de Valls, el 10 d’abril. La resta es representaran els següents dies i als següents llocs: “Confidències a Al·là”, de Sala Atrium, a ETC Teatre de Vic, el 17 d’abril (21:30 h); “MedeaMaterialMedea”, d’Artmagnètic, el 18 d’abril, al Teatre Ateneu de Tàrrega; “M.A.R.I.L.U.L.A”, de La Lula Produccions, el 19 d’abril (18:00 h), a l’Auditori Teatre de Calldetenes; “La Caputxeta Galàctica”, de la companyia Insectotròpics, el 25 d’abril (21:30 h), també a l’Auditori Teatre de Calldetenes; i “Locus Amoenus”, d’ Atresbandes, el 26 d’abril al Teatre Municipal de Berga.

El Premi, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA, consisteix en una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya valorada en 16.000 euros. En concret, tres espectacles seran representats en equipaments que formen part dels Teatres Amics, i un quart al Centre Cultural de Terrassa. El Premi BBVA de Teatre és el guardó teatral de major dotació econòmica d’aquest país. Els cinc finalistes restants obtindran una aportació econòmica de 900 euros.

El 4 de maig tindrà lloc la gala final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador. Per la seva banda, i en el marc de la pròpia vetllada, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) concedirà el Premi a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.
 
El jurat d’aquesta 15a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: els actors Pep Ferrer i Pep Pla; l’actriu Amàlia Sancho; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; i el també actor i director del certamen, Joan Roura.
 

Més informació sobre les obres