La PAH ocupa una oficina de Catalunya Caixa a Lleida per forçar una negociació

La plataforma vol que la caixa torni a la taula de negociacions per solucionar els problemes d'una família de Guissona

Àlvar Llobet
17 d'abril del 2015
Actualitzat a les 15:27h
Membres de la PAH a la sucursal de Catalunya Caixa
Membres de la PAH a la sucursal de Catalunya Caixa | Sergi Queralt

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Lleida ha ocupat aquest divendres al matí l'oficina que Catalunya Caixa té a l'avinguda Balmes de la ciutat amb l'objectiu de forçar una negociació que possibiliti una solució als problemes d'una família de Guissona. Segons la plataforma, aquesta acció s'ha realitzat com a mesura de força per obligar a la caixa a tornar a negociar els punts d'un nou acord.

La PAH indica que Catalunya Caixa va apuntar que era impossible una dació en pagament, i a canvi, va oferir una quita de 100.000 euros a la parella deixant-la en un quota de 450 euros, una xifra que va ser acceptada. No obstant, la signatura d'aquest acord mai no va arribar, i enlloc de segellar aquest pacte, Catalunya Caixa va negar l'anterior oferta i va oferir un "Contracte Espera", que, segon la PAH, "és un contracte que pretén que l'afectat no pugui fer cap tipus d'acció contra CX fins que es faci efectiva la venda de Catalunya Caixa per part del BBVA a l'abril del 2015".
 

La sucursal ha quedat plena d'enganxines i papers Foto: Sergi Queralt


La plataforma sospita que els "acords d'espera" que l'entitat està proposant firmar a les famílies, els permet continuar a l'habitatge, però amb el compromís de no protestar i no denunciar el banc. Els membres de col·lectiu asseguren que no es mouran de la sucursal fins que no hi hagi una solució per aquesta família.