Balaguer aprova el pressupost amb l'aval d'ERC i els recels d'intervenció

Els números tiren endavant malgrat un informe desfavorable de la interventora on alerta de la "disbauxa" en l'organització laboral del consistori

Àlvar Llobet
17 d'abril del 2015
Actualitzat a les 2:25h
El ple de Balaguer ha aprovat els nous números
El ple de Balaguer ha aprovat els nous números | Àlvar Llobet

El conflicte obert, i cada cop menys dissimulat, entre l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, i la interventora del consistori, ha donat pas aquest dijous a un nou episodi en el ple extraordinari convocat per votar el pressupost del 2015. Després que el primer edil s'hagi estat queixant durant setmanes de la lentitud de la funcionària en la tasca d'elaboració d'informes, els números han arribat finalment al plenari, però amb un informe desfavorable d'intervenció, on s'alerta, textualment, de la "disbauxa" en el capítol 1, el que fa referència al personal. 

La interventora feia referència al canvi de categories laborals que ha impulsat el govern local amb l'objectiu d'igualar i millorar l'organització de la plantilla, i apunta que aquests canvis de categoria i de complements específics no es poden regular d'aquesta manera ja que la normativa ho impedeix. L'informe negatiu en el tema laboral concreta, però, en la seva part final, que "ha de ser el ple qui decideixi" tot i la valoració negativa que ha fet de la gestió laboral.

"Aquests són els primers pressupostos polítics de la legislatura" diu Roigé

Els partits del plenari han votat els nous números, que pugen 18,3 milions d'euros i que s'han tirat endavant de forma inicial gràcies als vots favorables de CiU i d'ERC, que ha donat suport, una vegada més, a l'equip de govern. Roigé ha assegurat que aquests son els primers pressupostos polítics en el que va de legislatura, una definició que explica que per primera vegada des del 2011 el consistori balaguerí tindrà diners per fer inversions com la millora de l'enllumenat o l'arranjament d'alguns camins i carrers.

Els altres partits de l'oposició, PSC, PP i ICV, han votat en contra de la proposta econòmica per aquest any, i han retret a l'executiu local la tardança a l'hora de presentar-los així com també que s'hagi fet cas omís a l'informe de la interventora. El líder de l'oposició, Miquel Aguilà, ha lamentat aquesta situació "insòlita" i ha demanat al govern que retirés el pressupost de l'ordre del dia atenent la desavinença.