Urbanisme vol evitar un creixement desproporcionat a la Vall Fosca

La Comissió Territorial de l'Alt Pirineu aprova també una modificació del Pla especial de l'àrea esquiable de la Peülla

per ACN , 16 d'abril de 2015 a les 19:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu s'ha celebrat al Pont de Suert. Foto: ACN


El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, s'ha mostrat partidari d'un replantejament de l'actual desenvolupament urbanístic de la Vall Fosca per evitar-ne un creixement desproporcionat. Serra ha alertat que amb l'actual sistema, en aquesta zona del Pallars Jussà es podrien arribar a construir uns 1.200 habitatges més, fet que topa amb un creixement sostenible. 


Serra ha sentenciat que "malauradament" es va aprovar l'actual Pla de desenvolupament de la Vall Fosca i ha afegit que es va fer amb "una manca de sensibilitat i integració paisatgística". Per la Comissió d'Urbanisme s'hauria de fer marxa enrere a l'actual Pla per evitar un creixement desmesurat de la Vall, un canvi que es preveu fer amb el consens de l'Ajuntament de la Torre de Capdella. 

Durant la Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu s'ha aprovat l'avanç de la modificació del Pla especial urbanístic de l'àrea esquiable Peülla-Montanyó-Rialbam, un replanteig de l'àrea esquiable en benefici de zona d'equipaments. Aquestes instal·lacions fan referència a millora dels aparcaments, serveis i restauració. Serra ha explicat que es tracta "d'una reducció del Pla especial original d'aproximadament unes 50 hectàrees" i una redefinició de l'activitat concentrada en un mateix punt.


La Comissió també ha valorat la modificació de les Normes subsidiàries de planejament en l'àmbit de l'article 135, a la Central de Capdella i Campament de Fecsa. Serra ha dit que es tracta de possibilitar que els edificis dels antics treballadors de la Central es puguin consolidar com habitatges. Serra ha explicat que aquesta modificació queda deslligada de la resta de planejament que preveu la possible construcció d'uns 1.200 habitatges.

 

Participació