El Parlament torna a demanar l'aturada del Consorci i ICV proposa una consulta ciutadana

CiU es queda sola rebutjant aquest punt, que també lamenta l'incompliment de la moció del 19 de març

À.Ll / ACN
16 d'abril del 2015
Actualitzat a les 18:42h
Moment d'una votació al Parlament
Moment d'una votació al Parlament | ACN

El Parlament ha tornat a demanar al Govern aquest dijous que aturi el procés de creació del Consorci de Lleida de manera immediata i, en tot cas, com a màxim, ho faci el dia després de la publicació de la moció al Butlletí Oficial del Parlament.

Ho han votat a favor tots els grups excepte CiU, que ho ha rebutjat i la diputada no adscrita, Marina Geli, que s'ha abstingut. Es tracta d'un punt d'una moció presentada pel PSC sobre les Terres de Lleida en què també es lamenta l'incompliment del text que ja va aprovar la cambra catalana el 19 de març i que ja demanava a la Generalitat l'aturada d'aquest projecte. Uns dies més tard d'aquesta votació, els estatuts del Consorci es van posar en tràmit d'exposició pública.

Per la seva banda, IVC ha proposat una consulta sobre el Consorci Sanitari amb l'objectiu que "el territori decideixi sobre aquest organisme". La diputada Marta Ribas ha instat al Govern a iniciar un procés d'aquestes característiques alhora que també "a escoltar les protestes de la Marea Blanca i de les 38.000 persones que han firmat contra aquest ens".