Boi Ruiz diu que el Consorci tornarà al Parlament, i ERC avisa: «El frenarem»

El conseller demana esperar a la fi de l'exposició pública abans de treure conclusions

À.Ll / ACN
15 d'abril del 2015
Actualitzat el 16 d'abril a les 15:11h
Boi Ruiz no dóna per perdut el Consorci Sanitari de Lleida
Boi Ruiz no dóna per perdut el Consorci Sanitari de Lleida | Patrícia Mateos

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha insistit que el debat sobre el Consorci Sanitari de Lleida tornarà al Parlament després de la fase d'exposició pública. Ruiz ha respost fins a tres interpel·lacions sobre sanitat d'ERC, PPC i C's i ha indicat que demanar l'opinió dels ciutadans no vol di que el Govern estigui posant en marxa el projecte. La diputada d'ERC Alba Vergés ha avisat, però, que en la moció que es votarà en el proper ple tornaran a demanar que s'aturi el consorci i fins i tot fixaran una data. "Vostès no tenen una majoria per poder tirar endavant peti qui peti les coses, i no poden fer com si la tinguessin", ha avisat la republicana.

Boi Ruiz ha demanat esperar a la fi de l'exposició pública abans de treure conclusions, perquè també cal saber l'opinió de "molta gent que no surt al carrer i no es manifesta". El conseller ha defensat que el Govern està complint les mocions i ha lamentat que l'oposició no s'hagi esperat a acabar amb els terminis marcats i ja hagi promogut altres iniciatives. "Quan estem complint la primera moció ens fan una altra dient que no complim. Pot no agradar com s'ha fet, però una altra cosa és que no complim", ha dit.

"Vindrem al Parlament un cop haguem acabar el procés participatiu, però el que no pot ser és que tinguem mocions en què un tingui una posició i la vagi canviant en el temps", ha reblat Ruiz, que ha demanat fer tot el procés i després "decidir el pros i contres de tirar endavant aquest projecte".

Ruiz recorda altres consorcis que ja funcionen a Catalunya

També s'ha queixat que aquest consorci es discuteixi i no es digui res sobre el que ja funciona a Castelldefels, de la mateixa forma que ha lamentat que l'any 2009 es comencés a impulsar aquest iniciativa sense cap queixa i ara hagi sorgit el debat. "El que és bo pels ciutadans depèn de les majories al Parlament? Era bo abans quan hi havia la majoria i ara no?", ha preguntat.