Veïns de Sort inunden el poble de fulletons contra el porta a porta

Un vehicle ha escampat de matinada centenars de papers en contra del sistema de recollida de brossa

Jordi Ubach
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:41h
El servei de neteja de Sort afanyant-se aquest matí per tornar a deixar nets els carrers.
El servei de neteja de Sort afanyant-se aquest matí per tornar a deixar nets els carrers. | Loli Manrique

Els carrers de Sort han aparegut aquest matí inundats de fulletons on s'hi podia llegir el lema 'Sort Prou' i on hi apareixen uns cubells d'escombraries dibuixats, una protesta directa contra el nou sistema de recollida de brossa porta a porta implantat recentment a la comarca pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Es tracta d'una campanya veïnal que s'ha dut a terme per sorpresa i en gairebé tots els carrers de la capital del Pallars Sobirà, a excepció dels carrers més propers a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Els veïns consideren que el nou sistema de recollida és antihigiènic i que només ocasiona molèsties i problemes als usuaris i una mala imatge turística. Membres de la campanya apunten que no descarten denúncies i inspeccions per conèixer a fons la implantació d'aquest sistema.

L'Ajuntament de Sort, per la seva banda, ha emès un comunicat on lamenta "profundament" el mètode utilitzat per mostrar el desacord. Així, el consistori sortenc creu que hi ha altres canals per fer arribar aquest malestar "sense embrutar ni malmetre el medi ambient i mostrant més sensibilitat cap a la població". Per finalitzar, l'ajuntament assegura que tot plegat suposarà un "sobrecost" per a tots els ciutadans i ciutadanes de la vila, atès que s'ha hagut d'activar un servei de neteja extra.

Mentrestant, els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació per aclarir els fets. Les primeres informacions apunten que l'acte hauria tingut lloc cap a les 2h de la matinada i que s'hauria perpetrat amb l'ajuda d'un vehicle. L'Ajuntament de Sort ha reforçat aquest matí el servei de recollida per tal de netejar els fulletons i deixar novament els carrers nets.