Els Playmòbils conquereixen Tàrrega

El municipi acull fins avui la quarta mostra d'aquestes populars figuretes infantils

Redacció
12 d'abril del 2015
Actualitzat a la 1:07h
La Fira de Playmòbils es pot visitar a Tàrrega
La Fira de Playmòbils es pot visitar a Tàrrega

Tàrrega ha obert aquest dissabte les portes de la quarta edició de la seva Fira Playmobil, la principal cita de la demarcació de Lleida vinculada a les populars joguines també conegudes com clicks. Organitzada per l’Associació Agrat i SomosClicks, la fira romandrà oberta durant aquest cap de setmana oferint al públic més de 1.000 metres quadrats d’exposició amb una dotzena d’espectaculars diorames. Són escenes en miniatura que recreen entre altres la civilització romana, un poble de western, una carretera en construcció o personatges de pel·lícula com Mary Poppins i Indiana Jones.
 
Un diorama de 30 metres quadrats

Destaca el diorama de més superfície, amb 30 metres quadrats i 1.200 clicks, que reviu un rally de l’època victoriana. O el del món medieval, que aplega fins a 1.700 figures. En total, la 4a Fira Playmobil exhibeix 8.000 clicks, molt per damunt de les previsions dels organitzadors. A més, es presenten figures exclusives decorades pels mateixos col·leccionistes privats de SomosClicks. Tot plegat constitueix un al·licient per als aficionats a aquests ninos i al col·leccionisme en general. En aquest sentit, s’han habilitat zones de venda amb una dotzena d’expositors que acosten les últimes novetats de la marca, alguns provinents d’Alemanya, el país d’origen dels clicks.
 
Repeteix ubicació al Pavelló del Club Natació Tàrrega

El certamen targarí es vol consolidar com una de les fires de referència a Catalunya en aquest àmbit. Per això, els organitzadors confien enguany a augmentar el volum de públic. De fet, avui dissabte ja s’han registrat cues per entrar a l’espai firal des de primera hora. L’èxit de la convocatòria també rau en la seva ubicació al Pavelló del Club Natació Tàrrega, espai ampli i còmode que repeteix per segon any consecutiu. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, han visitat avui el certamen i han lloat la proposta d’Agrat i SomosClicks, la qual “contribueix a reforçar l’activitat econòmica i social de la ciutat”.
 
Caràcter solidari

D’altra banda, una de les novetats d’enguany és la col·laboració amb Eutrapelia, associació sense ànim de lucre que ha instal·lat inflables, llits elàstics, tallers infantils, jocs i activitats diverses. En paral·lel, la 4a Fira Playmobil manté el vessant solidari ja que Agrat destina el 10% de les entrades a un projecte del CAP de Tàrrega, al qual SomosClicks també aporta 500 euros. Es col·labora també amb Creu Roja Tàrrega, Associació Alba i Caritas obsequiant entrades gratuïtes a infants sense recursos.