El PP dobla el nombre de candidatures del PSC a la demarcació de Lleida

Els populars ja tenen tancades un total de 101 llistes mentre que els socialistes no passen de la cinquantena | Els dos partits admeten tenir problemes per confeccionar candidatures al territori

Àlvar Llobet
11 d'abril del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 15:39h
Dolo López i Sánchez Camacho a Lleida
Dolo López i Sánchez Camacho a Lleida | Àlvar Llobet

El Partit Popular dobla el PSC en nombre de candidatures a la demarcació de Lleida de cara a les eleccions municipals del 24 de maig. Els populars tenen, a dia d'avui i segons fonts del partit, un total de 101 llistes tancades, una xifra que suposa, però, una rebaixa d'una vintena respecte a les que es van tancar el 2011 i una bufetada al PSC, que ara mateix ronda la cinquantena de candidatures. Els socialistes admeten les dificultats que s'estan trobant en aquest contesa electoral per fermar candidatures al territori.

El PSC confia en augmentar el número de llistes fins a les 65

El responsable de política municipal del PSC de Lleida, Enric Colom, reconeixia fa pocs dies que el partit ha tingut més dificultats en aquests comicis que en altres degut a la complexitat de la situació política que ha provocat un descens d'imatge del PSC i que nombrosos militants hagin decidit unir-se als grups escindits. Tot i això, Colom confia que en les dues setmanes que queden per tancar llistes es pugui augmentar aquesta xifra a 65.

Els problemes que es troben els socialistes per fer llistes els tenen també al PP. La líder del partit i candidata a Lleida ciutat, Dolo López, ha reconegut que enguany costa més fer llistes, un fet que atribueix a la pèrdua d'interès de la gent per la política.

Els partits tenen fins el 20 d'abril per presentar les candidatures davant la Junta Electoral de la Zona. Una setmana més tard, el 27 d'abril, es proclamarà el llistat definitiu de les llistes i un dia més tard es publicaran les candidatures proclamades. La campanya electoral començarà el 8 de maig a la mitjanit.