Enric Mir: «A les Borges li falta un teatre i li sobra accidents a la N-240»

El candidat de CiU a la capital de les Garrigues diu que la primera mesura que prendrà si és escollit alcalde serà fer un calendari de mobilitzacions per acabar amb els accidents a la N-240

Enric Mir, candidat de CiU a les Borges Blanques
Enric Mir, candidat de CiU a les Borges Blanques
À.Ll
10 d'abril del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 10:26h
Enric Mir. Candidat de CiU a l'alcaldia de les Borges Blanques

Consulta els resultats electorals a les municipals de Borges de 2007 i 2011
 




 

Enric Mir, candidat de CiU a les Borges Blanques


- Tres propostes del seu programa electoral

- Si revalidem la confiança de la ciutadania borgenca, ens comprometem a continuar millorant la imatge i la neteja dels carrers, fent-los més amables i adaptats a les persones. Amb aquesta intenció continuarem la reforma de l’antiga N-240 al seu pas per les Borges Blanques, prioritzant els vianants i eixamplant les voreres, com farem amb la renovació del ferm i l’enjardinament de l’Avinguda Francesc Macià (el tram entre el CAP i el Centre de Tecnificació del Tennis Taula); o renovant la xarxa de sanejament, el ferm i les voreres del Raval de Lleida (el tram entre el Parc del Terrall i la Cooperativa de Sant Isidre).

Una altre compromís és el de continuar fent noves i millors instal·lacions per a la pràctica esportiva a les Borges, com per exemple el camp de gespa artificial de futbol 7 que volem fer a l’antic camp de terra.

A nivell d’equipaments culturals, a més d’acabar la reforma de l’antic Molí d’Oli de Cal Gineret, volem concretar la construcció del reivindicat Arxiu Comarcal de les Garrigues, que ens permetrà preservar millor la nostra memòria històrica.

Acabi les frases:
 
- Al meu municipi li falta... un teatre, una piscina coberta, feina per a tots els que vulguin treballar i millors vies de comunicació amb Lleida i Tarragona.

- Al meu municipi li sobra... accidents a la N-240, i les dificultats que encara pateixen algunes famílies per arribar a final de mes.

- La crisi s’ha acabat a la seva localitat?

- Malauradament encara hi ha famílies que han de fer mans i mànigues cada mes i també des de l’Ajuntament també hem de mirar bé en què gastem els recursos públics,  tot i que a poc a poc ens en anem sortint.

- La primera mesura que prendria si és escollit alcalde el 24 de maig.

- Convocar als municipis que integren la Plataforma “Prou morts a la N-240” per preparar un calendari de mobilitzacions per a pressionar al Ministeri de Foment.

- Quantes legislatures creu que hauria de governar un alcalde?

-
Sóc dels que pensen que s’hauria de limitar a dues, ja que amb una no pots desenvolupar tot el model de ciutat que el municipi necessita, però a partir de la 3a la confiança acostuma a fer creuar algunes línies vermelles.

- Amb quin partit mai no pactaria?

- Amb els partits centralistes espanyols que es neguen sistemàticament a escoltar la voluntat del poble de Catalunya segur que no, però tampoc amb els que no vulguin dur a terme un projecte de servei a les persones, on la prioritat sigui posar qualitat de vida als anys de tota la ciutadania, des de la transparència i la honestedat.

- L’aparició de les noves formacions és fruit de la poca autocrítica dels partits tradicionals?

- Segurament en part si, però també cal tenir en compte altres factors com la situació econòmica actual, i que alguns dirigents no entenguin que la política no és ni pot ser una professió, sinó només una dedicació temporal per a intentar millorar l’entorn i servir a la societat a la que representem.

- És bo que la independència de Catalunya estigui present en aquestes eleccions?

- Estic convençut que és necessari que hi hagi una majoria molt sòlida d’alcaldes i alcaldesses que treballem sense descans des dels Ajuntaments per ajudar el Govern i el Parlament en tot allò que puguem per aconseguir la llibertat de Catalunya, que ens permeti fer un país nou, amb oportunitats per a tothom i que ens faci sentir orgullosos de viure-hi.