Ecologistes i entitats volen que Endesa posi per escrit la renúncia a la presa

La plataforma «Salvem Mont-Rebei» insta a la companyia a acreditar amb un document la retirada del projecte perquè «les paraules se les emporta el vent»

Àlvar Llobet
08 d'abril del 2015
Actualitzat el 09 d'abril a les 12:53h
La voluntat de la companyia Endesa de no construir la presa al congost de Mont-rebei no és suficient per ecologistes i entitats, que demanen per escrit aquesta renúncia. Després que l'empresa hagi assegurat aquest dimecres que retira el projecte degut al rebuig del territori i de les institucions, ara el que toca és deixar algun document que acrediti que aquesta voluntat és de veres.

En aquest sentit s'ha posicionat el líder del col·lectiu ecologista Ipcena, Joan Vázquez, que ha assegurat que no té fe en les paraules de la companyia "fins que no les vegi per escrit". L'ecologista ha apuntat que aquest era un projecte desfasat que no es podia treure a informació pública ja que s'havia de tornar a plantejar després que fa deu anys ja s'hagués presentat, i ha indicat que ha comptat amb el tracte de favor del Ministeri d'Agricultura.

Per la seva part, la plataforma "Salvem Mont-Rebei" s'ha situat en la mateixa tessitura que Vázquez demanant a Endesa que posi per escrit la retirada del projecte. "Les paraules se les emporta el vent" han destacat en una piulada a Twitter.

El conseller Vila, satisfet amb la retirada del projecte

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha qualificat de notícia "excel·lent" que Endesa hagi decidit fer marxa enrere en el projecte de construcció d'una presa a Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), a les portes del congost de Mont-rebei. Vila ha recordat que el Govern ja havia informat negativament sobre el projecte, i ha celebrat que la decisió de la companyia és una bona notícia per a la gent "que confia en què el Mont-sec sigui un nou parc natural", que "s'estima aquell espai" i que també s'estima "la biodiversitat del nostre planeta".