El PSC presenta 50 llistes a Lleida, la meitat que al 2011

La formació reconeix que el debat sobiranista i les escissions han complicat la tasca de configurar candidatures | El partit confia arribar a tancar-ne una quinzena més en les properes setmanes

Àlvar Llobet
05 d'abril del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 10:19h
Àngel Ros i Tere Cunillera, la nova presidenta del PSC de Lleida
Àngel Ros i Tere Cunillera, la nova presidenta del PSC de Lleida | À.Ll

La crisi que està vivint el PSC en els darrers anys s'ha traduït en una dificultat per fer llistes electorals de cara a les municipals. En comparació al 2011, la formació ha fet un pas enrere en el nombre de candidatures que evidencien que els socialistes no naveguen per aigües massa en calma.

A la demarcació de Lleida, la quantitat de llistes que ara mateix té el partit sobre la taula són una cinquantena, una xifra que suposa la meitat de les que va presentar fa quatre anys. El responsable de política municipal del PSC de Lleida, Enric Colom, reconeix que el partit ha tingut més dificultats en aquesta contesa electoral local que en altres degut a la complexitat de la situació política que ha provocat un descens d'imatge del PSC i que nombrosos militants hagin decidit unir-se als grups escindits.

En aquest sentit, Colom indica que les cinquanta llistes confirmades podrien augmentar una quinzena si els integrants de diverses llistes assumeixen finalment anar al costat dels socialistes.