Mona de Pasqua de xocolata

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

per Dolors Mateu , 3 d'abril de 2015 a les 12:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Us animeu a fer la Mona?

Estic convençuda que moltes ja la feu a casa, aquesta és de xocolata, per variar una mica de la tradicional.
 

Ingredients per a 8 persones:
Ametlla crocant

Ous de xocolata
 
Per al pa de pessic:
200 gr. de farina
200 gr. de sucre
5 ous
1 sobre de llevat en pols
2 cullerades plenes de cacau pur en pols
 
Per al Almívar:
 ¼ l. d'aigua
½ kg. de sucre
 
Per a la mantega dolça:
Almívar
Mantega
 
Per a la cobertura de xocolata:
100 gr. de xocolata postres
50 gr. de mantega
 
Feu el pa de pessic: Bateu els ous amb el sucre uns 10 minuts fins aconseguir una massa blanquinosa.
Afegiu la farina, el cacau i el llevat tamisats i barregeu suaument, el just perquè s'integrin.
Poseu  la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinat.
Coure al forn preescalfat a 180º durant uns 20-25 minuts (encès dalt i baix) i en el segon nivell d'alçada.
 
Elaboreu l'almívar: Poseu l'aigua i el sucre en un cassó i porteu a ebullició.
Apagueu el foc i deixeu refredar.
 
Elaboreu la mantega dolça: Poseu la mateixa quantitat de mantega en pomada que de l'almívar que tenim fet per mullar el pastís.
 Bateu la mantega sola durant uns 5-10 minuts fins que quedi d'un color blanc.
Afegiu a poc a poc l'almívar i aneu treballant la barreja fins que quedi una pasta homogènia.
 
Feu la cobertura de xocolata: barregeu la xocolata trossejada i la mantega. Escalfeu al microones perquè es desfacin. Remeneu bé.
 
Munteu "la Mona": Partiu el pa de pessic per la meitat horitzontalment  i xopeu amb l'almívar, pinteu els costats també.
Cobriu aquests costats amb l'ametlla crocant.
Pinteu la part superior del pa de pessic amb l'almívar i repartiu la cobertura de xocolata.
Amb la mantega dolça posada en una màniga pastissera feu petits dibuixos per la superfície.

Col·loqueu, estant encara tova la xocolata, els ous i altres ornaments perquè quedin subjectes.
 
NOTA: La quantitat de comensals és orientativa.
** Per saber si el pa de pessic és cuit introduir una broqueta si surt seca ja estarà, si surt una mica humida continuar la cocció.
** Si veieu que se us torra per sobre cobriu amb paper d'enfornar.
** El almívar pot fer-se també amb algun licor però com la mona està pensada per a nens millor no posar-lo.
** La quantitat de mantega dolça o ensucrada no ho poso, depèn de la quantitat que vulgueu fer, jo vaig fer molt poca, encara que si sobra es pot congelar, així que es pot posar 200 gr i 200cc. de cada un.
** La mantega en pomada és la mantega a temperatura ambient
** El pa de pessic, l'almívar i mantega ensucrada es poden fer abans, així només quedarà decorar "la mona".
 

 

Participació