El nom de Sebastià Taltavull pren força com a nou bisbe de Lleida

Actual bisbe auxiliar de Barcelona, el prelat arribaria a Lleida després de tenir la porta tancada al relleu de Martínez Sistach a l'arquebisbat de la capital

Àlvar Llobet
03 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:32h
Taltavull podria ser el nou bisbe de Lleida
Taltavull podria ser el nou bisbe de Lleida

El Vaticà té sobre la taula el relleu del bisbe de Lleida després que el passat mes de setembre Joan Piris presentés la seva renúncia d'acord amb els preceptes del Dret Canònic, que estipulen la retirada dels prelats quan s'arriba als 75 anys. La Santa Seu ja està ponderant noms per la diòcesi lleidatana, i el que més força ha pres en els darrers dies és el del menorquí Sebastià Taltavull, actual bisbe auxiliar de Barcelona i amb un perfil que sintonitza amb els postulats que surten del Vaticà d'ençà de l'arribada del Papa Francesc.

Segons ha pogut saber NacióLleida, Taltavull es contemplaria com el relleu de Piris després que s'acabi el procés per escollir nou arquebisbe de Barcelona, que substituirà el cardenal Lluís Martínez Sistach, en pròrroga com Piris. Moure Taltavull a Lleida es supedita, però, al que pugui passar a l'arquebisbat de Barcelona, una plaça que a hores d'ara sembla tancada per l'actual auxiliar, que durant mesos ha estat en les travesses per ser el nou arquebisbe barceloní i que en les darreres setmanes ha perdut força en benefici de Joan Enric Vives, actual bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, i Juan José Omella, bisbe de Calahorra. Aquests serien els dos sacerdots amb més opcions per arribar a l'arquebisbat barceloní segons apuntava en un article a La Vanguardia el periodista Enric Juliana. 

Prelat ben considerat pels sectors més oberts del catolicisme català, Taltavull té un perfil netament pastoral i fidel al Concili Vaticà II. De 67 anys, el bisbe auxiliar de Barcelona destaca per ser un home de parròquies que trepitja territori.