Els independentistes d'ICV demanen a la direcció que negociï el full de ruta

El corrent Compromís per la Independència considera que la direcció ecosocialista pot assumir el pla acordat per CDC, ERC, ANC, AMI i Òmnium

Q.S.
02 d'abril del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 10:17h
Vilà i Baches, crítics amb el full de ruta nacional d'Iniciativa.
Vilà i Baches, crítics amb el full de ruta nacional d'Iniciativa. | ICV

Compromís per la Independència, el corrent independentista d'ICV que aplega un centenar de càrrecs i militants, exigeix a la direcció del partit que negociï el full de ruta. Segons la seva portaveu, Sara Vila, en declaracions a RAC1, el corrent veu "bé" en general l'acord i retreu a Joan Herrera i Dolors Camats que no en vulgui parlar. 

Ara bé, els ecoindepes també retreuen a Convergència i Esquerra les "formes" com han pactat el full de ruta, i les presses per tenir-lo abans de les eleccions municipals. Així mateix, creuen que les negociacions del procés s'haurien de fer en un espai neutral com el Parlament. 

Per altra banda, el sector independentista assegura que moltes candidatures arreu del país han demanat poder utilitzar el nom del corrent per incorporar-lo a la papereta de la llista. Una mesura amb la que volen mostrar que fan costat a la causa independentista.