El Govern diu ara que no té data pel Consorci Sanitari i admet incògnites sobre la seva creació

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, reconeix que les coses no s'han fet del tot bé i lamenta que s'hagi allargat tant la creació d'aquest nou òrgan

À.Ll / ACN
31 de març del 2015
Actualitzat el 01 d'abril a la 1:41h
Ramon Farré ha admès incògnites sobre el Consorci Sanitari
Ramon Farré ha admès incògnites sobre el Consorci Sanitari | Oriol Bosch

El Govern de la Generalitat ha assegurat aquest dimarts per boca del seu delegat a Lleida, Ramon Farré, que no hi ha encara una data per posar en marxa el Consorci Sanitari, un nou organisme que s'havia d'estrenar després de la Setmana Santa. Farré no ha volgut reblar el que aquest cap de setmana s'ha publicat en referència a que el Govern tirarà pel dret i forçarà l'obertura de l'ens a l'estiu.

Farré ha reconegut que les incògnites sobre la posada en marxa del consorci ''hi són'', ja que no hi ha una data concretada i cal tenir en compte que al setembre hi ha eleccions al Parlament amb la prèvia dissolució de la cambra. No obstant, el polític convergent s'ha mostrat convençut que els grups polítics acabaran donant suport al consorci però també ha admès que ''hi ha coses que hem fet malament'' en tot el procés, sobretot ''allargar-lo més del compte'' ja que inicialment es volia fer en 6 mesos i ja es porta més d'un any treballant-hi.

Es fan públics els estatuts del Consorci

D'altra banda, aquest dimarts s'han publicat els estatuts del nou consorci integral per tal que puguin ser consultats i ha obert així un període d'al·legacions fins al 25 d'abril. Segons Farré, s'ha fet públic l'articulat amb l'objectiu ''d'esvair qualsevol dubte'' perquè des del Govern hi ha el convenciment que s'està defensant la sanitat pública de Lleida ''per la via dels fets'' i que el sistema integral ''és el millor pel territori''.

Farré ha recordat que la població de Lleida només representa el 6% del total de la catalana, en un territori que suposa el 36% del país, per la qual cosa, ha assegurat que ''si no anem units serem la vàlua dèbil del sistema de salut pública de Catalunya''.

La Marea Blanca anuncia una resposta massiva en forma d'al·legacions

La Marea Blanca ja ha respost a la presentació d'aquests estatuts assegurant que faran una "resposta massiva" amb al·legacions al text fet públic avui. El col·lectiu indica que el Govern de la Generalitat "menysprea" les 38.575 persones que han firmat per aturar aquest organisme, i apunta que el procés ha estat i és "poc democràtic i opac"