El Centre de Creació d'Arts Escèniques de Lleida començarà la seva activitat al setembre

Amb el nom de 'El Polvorí de Gardeny' vol esdevenir un punt de referència per millorar els processos creatius i la gestió de companyies de teatre locals i de fora

ACN
31 de març del 2015
Actualitzat a la 1:14h
Ros ha presentat el nou centre d'arts escèniques de Lleida
Ros ha presentat el nou centre d'arts escèniques de Lleida | Oriol Bosch

El Centre de Creació d'Arts Escèniques de Lleida començarà a funcionar al setembre després d'una primera fase d'adequació de l'espai on s'ubicarà, una antiga discoteca situada a les immediateses del Parc Científic. El projecte anunciat l'estiu passat i que porta per nom 'El Polvorí de Gardeny' vol ser un punt de referència per millorar els processos creatius i la gestió de les 10 companyies de teatre que hi ha a Lleida però també de totes aquelles de fora que vulguin fer-ne ús.

El projecte arrenca amb un pressupost de 70.000 euros però la primera fase en costarà uns 110.000. També s'està buscant el director o directora del centre, un càrrec pel qual ja s'han rebut una quarantena de currículums.

La presentació s'ha fet al mateix espai on hi haurà el centre, al bell mig de la sala de ball de l'antiga discoteca i amb la presència de diversos representants de les companyies de teatre de la ciutat. L'alcalde Àngel Ros ha desitjat que la ciutat ''es faci seu aquest nou espai'' que ara arrenquen des de l'Aula Municipal de Teatre i que tiraran endavant els grups que hi ha a la ciutat.

Segons Ros, ara es tiraran endavant les obres necessàries de reforma per tal de tenir cura de tots els racons de l'espai per tal que es converteixi en una ''fàbrica cultural'' de les arts escèniques. A més a més, l'alcalde ha aprofitat el marc de la presentació per anunciar que la Paeria tornarà a tirar endavant els ajuts a la producció teatral.