El projecte del Museu Morera preveu una cúpula en forma de prisma

Des d'aquest espai, ubicat a la cinquena planta de l'edifici de l'Audiència, es podrà veure la Seu Vella i la rambla Ferran

ACN
31 de març del 2015
Actualitzat a la 13:37h
Àngel Ros amb una recreació del Museu Morera
Àngel Ros amb una recreació del Museu Morera | Salvador Miret

El projecte del nou Museu Morera de Lleida preveu que l'edifici de l'antiga Audiència que l'ha d'acollir esdevingui un element d'enllaç que permeti establir un diàleg entre la rambla Ferran amb la Seu Vella. Per això, s'instal·larà a la cinquena planta de l'edifici una cúpula de prisma que permetrà divisar des del Morera la Seu Vella, així com la resta de la ciutat, segons es desprèn del projecte arquitectònic que es troba en una fase avançada de redacció i estarà llest cap a finals de juny.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que l'objectiu és deixar a punt el projecte perquè es puguin licitar les obres, pressupostades en uns 4 milions d'euros, quan s'obtingui tot el finançament necessari.

Aquest dilluns s'ha constituït la Comissió tècnica de seguiment del Museu Morera, que està integrada per responsables municipals, del propi museu, així com dels grups polítics amb representació a la Paeria. Durant la reunió s'ha analitzat l'avanç del projecte arquitectònic que s'està redactant, simultàniament amb el projecte museogràfic del nou equipament.

Element de diàleg entre la rambla Ferran i la Seu Vella

L'alcalde de Lleida ha explicat que el projecte del nou museu convertirà l'equipament en un element de diàleg entre la rambla Farran i el turó de la Seu Vella i així amb la resta de la ciutat, fent de l'edifici un dels més emblemàtics de Lleida. Per aconseguir-ho s'instal·larà en l'última planta del futur museu una cúpula en forma de prisma que permetrà observar des del museu la Seu Vella i la resta de la capital del Segrià.

Així mateix, el museu comptarà amb un mòdul exterior a la rambla Ferran, que convertirà el quiosc existent en un punt d'informació del propi equipament, en particular, i de la ciutat, en general, segons ha explicat Jaume Terés, arquitecte responsable del projecte.   

D'aquesta manera, la planta baixa del nou museu, on s'acollirà als visitants, esdevindrà un element de prolongació de la rambla Ferran i de l'espai públic cap a l'interior del nou museu. Així mateix, el pati interior de la planta baixa articularà les diferents plantes del museu, mentre la cobertamirador de la planta superior actuarà com a element de relació amb la ciutat, ha explicat Terés. El director del Museu Morera, Jesús Navarro, ha afirmat que es tracta d'un projecte "agosarat" amb el qual es pretén convertir l'edifici del nou Morera en un "símbol de la cultura de la ciutat".