La plataforma contra la presa de Mont-Rebei recull 1.800 suports en tres dies

El col·lectiu s'oposa a la construcció que preveu Endesa i al·lega motius paisatgístics, naturals i econòmics | Demana més firmes per aturar aquest projecte que "canviaria la fisonomia de la zona"

Àlvar Llobet
30 de març del 2015
Actualitzat a les 16:26h
Fotomuntatge del punt exacte on s'instal·laria la presa
Fotomuntatge del punt exacte on s'instal·laria la presa | Endesa

La plataforma STOP Presa Mont-Rebei que s'ha creat amb l'objectiu d'oposar-se a la construcció d'una central a la vessant nord del Congost que preveu la companyia Endesa, ha recollit en tres dies un total de 1.787 firmes. El col·lectiu defensa que aquesta construcció, que afecta els municipis de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà i Viacamp, a la Baixa Ribagorça, no es pot fer en aquesta zona perquè és "un dels patrimonis naturals paisatgístics i històrics més important del Prepirineu" i ha estat declarada "reserva natural".

En aquest sentit es destaca que aquest projecte de presa canviarà "la fisonomia del Congost" generant un impacte irreversible en els seus atributs naturals. De fet, centenars de persones visiten durant l'any aquest espai, habilitat per turistes. És per aquest motiu, també, que la plataforma considera inviable la central. "És un actiu econòmic que atreu milers de visitants anualment".

Tot i l'elevat índex de firmes, el col·lectiu en defensa de Mont-Rebei fa una crida als suport perquè s'han fixat un mínim de 2.500 firmes per ser presentades a la