Més de 1.300 persones firmen contra «l'explotació d'animals» a la fira Mascota'm de Lleida

La campanya vol que en les properes edicions s'eliminin els passejos amb ponis i les exhibicions d'aus

Mascota'm es va celebrar la setmana passada
Mascota'm es va celebrar la setmana passada | Paeria
À.Ll
29 de març del 2015
Actualitzat a les 23:24h

Un total de 1.327 persones han demanat a la Paeria de Lleida que la propera fira Mascota'm tingui un major respecte pels animals. Aquest nombre de firmes s'estan recollint a la plataforma de peticions Change.org i serveixen com una mesura de força per eliminar del programa les activitats com el passeig amb ponis per infants, una possibilitat que s'ha ofert en l'edició d'enguany i que, segons els responsables d'aquesta campanya, va en contra del respecte caps als animals.

En aquest sentit es denuncia que els ponis estaven lligats en fila i sempre exposats al passeig sense descans, una situació que es considera irrespectuosa cap a l'animal com també ho és, s'apunta, l'exhibició d'aus salvatges. El col·lectiu aposta per equiparar aquesta fira amb les que es celebren a Barcelona ialtres poblacions, "on latemàticaprincipal ésla delsanimalsquesónabandonatsimaltractats,atorgant a laprotectoresd'animals elpaperprincipal".

La campanya també demana eliminar la presència
de criadorsibotigues devenda exclusivad'animals i incloure activitatsdirigidesa conscienciarals méspetitsen el respectecap alsanimals i un estandadequatperdifondre,en vídeo, alsanimalsen adopcióoambnecessitatsespecials.