Tàrrega es mobilitza contra el tancament d'Indox

Un total de 500 persones i partits polítics de tots els colors, sindicats i institucions han donat suport a la plantilla

ACN
28 de març del 2015
Actualitzat a les 22:52h
Treballadors, polítics i sindicalistes s'han manifestat a Tàrrega
Treballadors, polítics i sindicalistes s'han manifestat a Tàrrega | Xavier Lozano

Mig miler de persones s'han manifestat aquesta tarda al centre de Tàrrega contra el tancament de la planta d'Indox a la capital de l'Urgell que ha deixat al carrer 180 treballadors. Institucions, partits polítics de tot l'arc parlamentari i sindicats han donat suport a la protesta, com la Diputació de Lleida, ajuntaments, UGT, Comissions Obreres, i partits com Convergència i Unió, Esquerra, Iniciativa, el PSC i el Partit Popular.

La manifestació ha recorregut el centre de la ciutat i ha acabat a la plaça Major amb un clam de l'alcaldessa, Rosa Maria Perelló, per aconseguir el manteniment de la plantilla de l'empresa, que ara es troba en situació concursal.El president del Comitè d'Empresa d'Indox, Carles Asensio, s'ha mostrat confiat que una part de la producció es mantingui. Actualment els treballadors d'Indox es troben en aturada temporal a l'espera de si un nou inversor es fa càrrec de la planta, "en menys de 3 setmanes", ha avisat Asensio. L'empresa ha presentat un pla de negoci elaborat conjuntament amb alguns dels treballadors que contempla un escenari a 3 anys vista. 

Segons el president del Comitè d'Empresa "l'empresa es podria salvar sense anar a l'extinció" sinó venent "unitats productives" liquidant l'empresa. D'aquesta manera els treballadors podrien tornar a treballar a una d'aquestes unitats productives, fent un producte similar al que elaboraven fins ara. 

La setmana vinent el Comitè d'Empresa té prevista una nova reunió amb l'administrador de la planta a Tàrrega, després que aquest divendres els visités el jutge mercantil que porta el cas. "Tota oferta o pla de negoci haurà de passar pel jutjat", ha avisat Carles Asensio. Dels 186 treballadors la majoria es troben en suspensió temporal dins l'Expedient de Regulació d'Ocupació excepte part del personal d'administració, que segueix treballant a la planta.