El jutge obliga l'Ajuntament de Balaguer a penjar la bandera espanyola

L'alcalde, Josep Maria Roigé, diu que el consistori ha recorregut la denúncia de la Delegació del Govern al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya | El primer edil havia argumentat que la bandera no s'hi podia posar perquè hi havia perill de despreniment del balcó

À.Ll
28 de març del 2015
Actualitzat a les 20:37h
Roigé deia que si penjava la bandera podia ensorrar-se el balcó
Roigé deia que si penjava la bandera podia ensorrar-se el balcó | ACN

El jutjat contenciós administratiu ha obligat l'Ajuntament de Balaguer ha penjar la bandera espanyola després que la Delegació del Govern denunciés el consistori per incomplir la llei de banderes. L'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, va reconèixer durant el ple municipal que el govern local ha recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquesta denúncia, i que de moment no penjarà la bandera espanyola al balcó com ho reclama el jutjat fins que no hi hagi una resolució del tribunal.

En la seva intervenció, Roigé no va insistir en l'argument que va fer anar mesos enrere per no penjar la bandera i que es basava en una suposada debilitat estructural del balcó que feia impossible posar una altra bandera per un perill de despreniments. L'alcalde també va justificar la inexistència de la bandera amb els pocs recursos del consistori, que no podia pagar el pal.

La decisió del jutjat contenciós la va aprofitar el regidor del PP, Joan Maria Molins, per carregar els neulers contra l'alcalde a qui va demanar que pagui de la seva pròpia butxaca les despeses que ha generat la presentació del recurs. Roigé va assegurar, com a resposta, que la ciutat compta amb una majoria sobiranista prou fort com per acceptar que el consistori assumeixi el cost d'aquesta al·legació.