La CUP triplicarà candidatures a Lleida

La formació té tancades dotze llistes i preveu arribar la quinzena entre Ponent i el Pirineu, on hi concorrerà per primer cop | A la plana es presenta a totes les capitals excepte Mollerussa | Pau Juvillà serà el cap de cartell a Lleida, Carles Mateu a Balaguer, Carlos Vílchez a Tàrrega i Josep Ramon Farran a les Borges Blanques

Àlvar Llobet
28 de març del 2015
Actualitzat a les 17:43h
Alguns dels candidats de la CUP aquest divendres a Lleida
Alguns dels candidats de la CUP aquest divendres a Lleida | CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) triplicarà en aquestes eleccions municipals el nombre de candidatures que va presentar als comicis del 2011. Una quinzena de llistes té ara mateix sobre la taula el partit, una xifra que queda lluny de les cinc que es van formar fa quatre anys. La formació ha confirmat aquest divendres en un acte a Lleida que les seccions locals d'aquests municipis estan treballant en les llistes i els programes electorals, i que aniran presentant en els propers dies els caps de cartell, les cares més visibles d'unes candidatures amb un marcat accent assembleari.

Juvillà a Lleida i Mateu a Balaguer

El model de concurrència electoral varia en funció del municipi. A Lleida, la CUP s'ha integrat a la candidatura Crida per Lleida, que comptarà amb Pau Juvillà com a número 1, Francesc Gabarrell com a 2 i Teresa Ibars en el tercer lloc. A Balaguer, la CUP ha tancat una coalició amb Procés Constituent, i serà encapçalada, segons ha pogut saber NacióLleida, per Carles Mateu, que es presentarà avui en un acte públic a la capital de la Noguera.

Vílchez a Tàrrega i Farran a les Borges Blanques

A Tàrrega i a Borges Blanques, la CUP també té clar els candidats. A la capital de l'Urgell la formació s'estrena en solitari en el que serà el seu debut en unes municipals a la localitat. La candidatura serà encapçalada per Carlos Vílchez, Montse Garcia i Ramon Boldú. A les Garrigues, el líder serà Josep Ramon Farran. Aquesta confirmació de noms encara no s'ha donat però a Cervera, on el partit decidirà en els propers dies quines seran les persones que lideraran la llista. A Solsona, el partit també ha anunciat que es presentarà.

A les llistes que es presentaran a les diverses capitals de comarca cal afegir-hi també les candidatures en altres indrets de Ponent com Alpicat (Segrià), on la formació ha reunit aquest divendres més de 80 persones en un acte, Bellpuig (Urgell), Biosca (La Segarra) i, amb probabilitat, Alfés (Segrià).

Estrena al Pirineu

La CUP s'estrenarà al Pirineu en aquestes eleccions municipals. La formació té assegurada la concurrència a les urnes de Sort i gairebé tancada la de la Seu d'Urgell, on l'assemblea local decideix aquest dissabte la participació o no als comicis. Fonts del partit confien en que es formarà llista a la capital de l'Alt Urgell. A la Torre de Capdella (Pallars Jussà) i Soriguera (Pallars Sobirà) també està previst que hi hagi llista.