El pederasta de Castelldans admet els fets i accepta 51 anys de presó

La defensa i la fiscalia han arribat a un acord i a mitjans de maig es realitzarà un judici per ratificar el pacte | David Donet complirà 20 anys de presó

ACN
27 de març del 2015
Actualitzat a les 19:25h
El pederasta ha acceptat 51 anys de presó
El pederasta ha acceptat 51 anys de presó

La defensa del pederasta de Castelldans, David Donet, i la fiscalia de Lleida han arribat a un acord per evitar que els menors implicats hagin de declarar de nou. L'advocada de l'acusat ha presentat aquest dijous un escrit de conformitat acceptant que s'imposi al seu client 51 anys de presó, després que ell hagi reconegut els fets. Donet, de 51 anys, va abusar sexualment de dos menors de tretze anys i de manera continuada de quatre menors més que tenia en acollida, durant disset anys. Tot i això,només complirà 20 anys de presó.

Està previst que a mitjans de maig tingui lloc un judici en què la fiscalia mostrarà la seva conformitat amb la pena de 51 anys de presó acceptada per la defensa i els magistrats ja podran establir la sentència. La fiscalia de Lleida demanava inicialment que s'imposés al presumpte pederasta de Castelldans, David Donet, de 51 anys, una pena de 52 anys i mig de presó per deu delictes, entre ells, abusos sexuals a sis menors de tretze anys que tenia en acollida i tinença de material pornogràfic.

La defensa de Donet, va presentar aquest dijous un escrit de conformitat demanant que la pena es rebaixés a 51 anys de presó perquè en el cas d'un menor, en el moment dels fets la llei contemplava una pena de multa en comptes de presó pels fets. El fiscal en cap de Lleida, Juan Boné, ha explicat que acceptaran aquesta proposta i que demanaran que es condemni a Donet a 51 anys de presó més una multa. Està previst que així ho ratifiquin a mitjans de maig en un judici que es farà precisament per comunicar oficialment l'acord.

Precisament al maig es compleixen dos anys que Donet està en presó provisional i amb el pacte es pretén que no s'hagi de demanar una nova pròrroga. Amb l'acord s'evita també que els menors hagin de declarar i tornar a passar pel tràngol de nou.

La Fundació Concepció Juvanteny, encarregada de fer el seguiment dels nens tutelats per la Generalitat que cuidava el presumpte pederasta de Castelldans va indemnitzar les víctimes amb un total de 204.000 euros.

Un cas destapat el juliol de 2013

El cas del presumpte pederasta de Castelldans es va destapar el juliol de 2013. El detingut acollia menors des de l'any 1997 i el cas va obligar a donar explicacions per part del Departament de Benestar Social i Família. Es calcula que alguns dels menors van rebre abusos durant vuit i deu anys.