La Paeria obre la licitació del parc dels Barrufets

El consistori aprovarà al ple el plec de clàusules, que fixa un cànon anual fix de 100.000 euros i una concessió per 50 anys | La inversió s'estima en 47 milions d'euros, i Ros assegura que ja hi han empreses interessades en aquest projecte

Àlvar Llobet
27 de març del 2015
Actualitzat a les 0:42h
El parc dels Barrufets va ser presentat el desembre
El parc dels Barrufets va ser presentat el desembre | Laura Cortés

La Paeria de Lleida aprovarà aquest divendres en el ple ordinari del mes de març la licitació del concurs per a la creació d'un parc temàtic dels Barrufets a les Basses d'Alpicat. El consistori, que apunta que diverses empreses ja s'han interessat pel projecte, licita la concessió de 9 hectàrees de terrenys municipals on hi ha d'anar el parc temàtic, que serà de pagament, i també la millora i manteniment de la resta de la zona, de lliure accés on està plantejat que s'hi ubiqui un parc urbà, una zona esportiva i un espai d'usos complementaris.

En aquest darrer terreny s'hi podria construir un petit centre comercial de 2.500 metres quadrats com a màxim així com altres edificis com un hotel, restaurants o una residència per esportistes. En el plec de condicions s'hi especifica una concessió per un període de 50 anys i amb un cànon de 100.000 euros anuals fixes que haurà de pagar l'empresa.

En total, aquesta actuació que ha impulsat la Paeria abraçarà 27 hectàrees i precisarà d'una inversió d'uns 47 milions d'euros com es va explicar el dia que es va presentar el projecte, a mitjans del mes de desembre. Tot aquest terreny no és però propietat municipal, que disposa de 19 hectàrees. Les vuit restants s'afegiran mitjançant l'expropiació.