Identificats tres menors com a autors de les destrosses al cementiri de Castellserà

No se'ls imputarà cap delicte perquè tenen menys de 14 anys i els mossos atribueixen els fets a una bretolada

Fins a 35 creus van ser tombades i trencades
Fins a 35 creus van ser tombades i trencades | ACN
ACN
24 de març del 2015
Actualitzat a les 14:08h

Els Mossos d'Esquadra han conclòs la investigació que van obrir després que apareguessin tombades i trencades més de 35 creus i làpides al cementiri de Castellserà i han determinat que els autors materials de la destrossa són 3 menors d'un municipi proper. Segons els mossos, no se'ls imputarà cap delicte perquè són menors de 14 anys i l'Ajuntament i les famílies ja s'han posat en contacte per mirar de trobar una solució i reparar els danys al que han qualificat com una ''bretolada''.

Els fets van tenir lloc a principis de mes i el consistori va quantificar les destrosses entre 2.000 i 4.000 euros.Entre 35 i 40 creus del cementiri de Castellserà van aparèixer trencades o tombades dimarts 3 de març al matí. Els veïns de poble van alertar dels fets al consistori, que els va denunciar als Mossos d'Esquadra i aquests van obrir una investigació. Ja d'entrada l'alcalde Marcel Pujol va descartar que fos canalla del poble l'autora de la bretolada i finalment han acabat sent d'un municipi proper.

L'Ajuntament va quantificar els danys entre 2.000 i 4.000 euros i va haver de posar-se en contacte amb els familiars de les creus i làpides malmeses, alguns residents a fora, ja que n'hi havia d'antigues, de principis del segle XX, on no hi figuraven les dades dels difunts.