Una empresa càrnia lleidatana explora nous mercats a Singapur i Filipines

La FECIC organitza un viatge al sud-est asiàtic, on hi participa Corporació Alimentària Guissona

Redacció Osona.com
23 de març del 2015
Actualitzat a les 23:50h
Vuit empreses càrnies catalanes, de la mà del Departament Internacional de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC), han viatjat a Singapur i Filipines, en una missió comercial directa prevista en les accions de promoció del Pla Estratègic d’Internacionalització 2015-2020.

Les companyies que han participat en aquesta missió han estat les osonenques Cárnicas Toni Josep, Le Porc Gourmet i Mafriges; les gironines Càrniques Celrà, Cárnica Batallé i Friselva; la bagenca Escorxador Frigorífic Avinyó i la lleidatana Corporació Alimentària Guissona.

La finalitat d’aquesta nova acció d’internacionalització comercial ha estat conèixer més de prop aquests dos importants mercats, que ofereixen noves oportunitats de negoci gràcies al seu potencial de creixement i a la demanda de carns i productes carnis, sobretot de porcí, i que comencen a esdevenir mercats estratègics en el sud-est asiàtic. Les empreses catalanes participants han disposat d’agendes individuals, que han inclòs entrevistes personalitzades, amb diferents importadors i distribuïdors de carn i embotits de Singapur i Filipines, interessats en trobar nous proveïdors d’aquests productes.

La responsable del Departament Internacional de la FECIC, Elena Laguia, ha comentat que “aquests mercats són dues de les principals destinacions de les nostres exportacions de carn fora de la Unió Europea, per darrera de Xina i Japó, i ja són moltes les empreses actualment interessades en vendre diferents productes com carn i despulles als dos països asiàtics”. I ha afegit: “Tant Singapur com Filipines, requereixen de permisos d'homologació per poder exportar els productes des de plantes habilitades a Catalunya, fet que no és un problema per a les empreses participants en aquesta missió, ja que totes disposen d'autorització”.