El 80% dels expositors de la Fira de Sant Josep confirmen que repetiran

La pluja provoca un descens de visitants al certamen, que registra 140.000 persones en tres dies

ACN
22 de març del 2015
Actualitzat el 23 de març a les 10:42h
La pluja ha fet la guitza a la Fira de Sant Josep de Mollerussa
La pluja ha fet la guitza a la Fira de Sant Josep de Mollerussa | Xavier Lozano

La Fira de Sant Josep de Mollerussa ha perdut 40.000 visitants aquest any a causa de la pluja, que ha afectat gairebé la meitat dels dies que ha durat el certamen. En total hi han passat 140.000 persones, xifra positiva, segons l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha posat de relleu, més que els visitants, que el 80% dels expositors han confirmat que tornaran l'any vinent, un 11% més que l'any passat, i que el 60% ha complert les expectatives de negoci. Un total de 1.200 persones han participat enguany a les jornades tècniques i demostracions de la Fira. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha fet aquest diumenge la cloenda de la Fira, on ha demanat al sector que no "baixi la guàrdia".

Pelegrí ha avisat que "tot i que es vegin puntes de prosperitat no s'ha d'abaixar la guàrdia". Cal, diu, "aprofitar les oportunitats, com aquesta Fira, que és una joia del mon rural". El conseller d'Agricultura ha posat de relleu la incertesa amb què el sector viu l'inici de la temporada de la fruita dolça, encara amb el veto rus vigent i sense solucions a nivell europeu, de moment. Per això ha anunciat que aquesta propera setmana es reunirà amb el comissari europeu d'Agricultura, Phil Hogan. 

Pluja, el dia de l'Aigua

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha volgut treure ferro als dies de pluja que han afectat de la Fira de Sant Josep destacant que aquest diumenge, precisament "és el dia de l'aigua, i en una fira agrària no es pot més que celebrar que plogui". Solsona ha destacat l'increment d'expositors que, del 69% el 2014 al 80% el 2015, han confirmat que l'any vinent tornaran a participar a la Fira. L'alcalde ha explicat que el Saló de l'Automòbil ha igualat xifres amb l'any passat, i que dels expositors participants al Saló del Tractor, que es celebra bianualment, "cap ha dit que no tornarà" i la majoria "podrien tornar". 

La majoria d'expositors han destacat la manca de públic tot i que asseguren que el públic especialitzat ha visitat igualment la Fira, per trobar-hi la maquinària que necessita. Així ho ha explicat Jordi de Francisco, de l'empresa Hardi. Ha assegurat que "ha vingut menys gent de l'habitual però no menys gent interessada". Els representants de la Companyia Maquinària 93, Àlex Torrado i Jose Montilla, han marxat contents després de la seva primera participació al certamen. Han destacat la presència de visitants de diversos punts de Catalunya. En canvi l'empresa veterana Joan i Pere Moreno, que fa més de 25 anys que és present a la Fira, ha lamentat el mal temps que ha fet reduir l'ambient de visitants. Ramon Segués, de Maquinària Segués, també ha dit que el resultat de la Fira ha estat "regular", per la pluja.