50 ombres d'Àngel Ros

L'alcalde de Lleida intenta esbandir els dubtes de la seva gestió a la Paeria amb paraules però sense documents | Els grups de l'oposició reclamen més informació i el paer en cap assegura que l'ombra de la sospita contra ell ha estat fabricada per Marta Camps

Àlvar Llobet
19 de març del 2015
Actualitzat a les 20:01h
Ros en un moment del ple exraordinari
Ros en un moment del ple exraordinari | Laura Cortés


Els fans de la pel·lícula "50 ombres de Grey" convindrien unànimement en el rebuig a que algú d'un perfil com el de l'alcalde de Lleida protagonitzés el film al costat de Dakota Johnson. Probablement cap director de càsting contractaria Àngel Ros per interpretar el paper del desitjat Christian Grey, tòtem del glamour i la seducció que comparteix el concepte d'aquestes ombres tan populars amb un paer en cap que viu ara també sota l'obaga de dubtes.

Entre sospites i presumpcions, Ros s'afanya en desmentir denúncies i en reiterar que la seva ha estat i és una gestió lliure de màcula que ha tingut la mala sort de trobar-se un obstacle en el camí: Marta Camps. Ho ha tornat a dir durant el ple extraordinari d'aquest dijous, encara que l'al·legat a favor de les seves bones praxis no s'ha traduït en documents que apuntalessin la paraula. "No els dono perquè la investigació encara està en marxa" ha argumentat un Ros que ha decebut els grups de l'oposició, que han entrat amb artilleria pesada i han sortit amb la sensació de no haver escoltat res de nou i que, després de quasi quatre hores de sessió, som on érem. A l'ombra.

"L'ombra de la corrupció és allargada" ha dit el líder del PP, Joan Vilella, que ha provocat que l'alcalde saltés com un ressort apuntant veladament contra Camps: "Aquestes ombres no existeixen, algú les ha fabricat" ha reblat el socialista mentre la seva ex mà dreta carregava els neulers contra ell a les xarxes socials. "Ha admès que cobrava un sobresou de 15.000 euros anuals" deixava anar en una piulada que no ha tingut continuïtat al plenari perquè la regidora no ha badat boca durant el matí. Amb el cap cot mirant el mòbil com si la guerra, (mai millor dit), no anés amb ella. Així ha presenciat el ple l'extinent d'alcalde, que tampoc ha volgut parlat ni quan el candidat de CiU, Toni Postius, li ha demanat que expliqués les denuncies que han generat aquesta situació.

L'alcaldable de CiU ha parlat també de l'ombra que s'estén sobre Ros i la Paeria de Lleida tot lamentant que la informació de l'equip de govern cap als partits de l'oposició arriba amb comptagotes i tard. I tard es pot pensar un que arriba aquesta documentació després d'escoltar la resposta de Montse Mínguez: "Admeto que rapidillos no som" ha assegurat la primera tinent d'alcalde, destra avui en la tasca de defensar l'alcalde. Li ha tocat el paper d'escudera, i ha complert. I no només defensant, sinó també posant en entredit la tasca fiscalitzadora del grup de CiU, que ha rebut un parell de cleques de la socialista que, tot i l'esforç, tampoc ha aconseguit esbandir massa dubtes. "Les ombres millor que les deixem per Christian Grey", ha dit.